Nieuwe bestemming in 2021

Speciaal voor vrouwen die een reis van verinnerlijking, zelfontdekking en avontuur willen maken

Beyond Borders

Ervaar

het spannende begin van de meest gelopen camino naar Santiago,
de camino francés,

steek de Pyreneeën over, tussen Frankrijk en Spanje

en breek door je eigen grenzen.

vrijdag 25 juni
t/m zondag 4 juli 2021

Waarom?

Deze VrouwKracht innerlijke pelgrimstocht start in Saint Jean Pied de Port op de bekende camino francés, zo’n 790 kilometer voor Santiago. Het startpunt voor vele pelgrims van over de hele wereld. Een prachtig klein Frans dorpje waar je de energie van de camino direct voelt!

Op je tocht steek je de Pyreneeën over, je doorkruist het authentieke Baskenland, je komt door Navarra's hoofdstad Pamplona, beroemd om haar stierenrennen en haar heuvelachtige landschap, gevolgd door de wijngaarden van Rioja, Spanje’s meest vermaarde wijn, en zet koers naar het sfeervolle oude stadje Logroño.

Deze route heeft alles: authentieke sfeer, pittoreske dorpjes en prachtige natuur in Spanjes beste gastronomische regio's. Dit deel van de Camino de Santiago is zeer gevarieerd en absoluut lovenswaardig. En daarbij is het het meest rustige stuk van de camino francés.

Wil jij?

 • Wil je meestappen in de excitement van de vele pelgrims die in St. Jean Pied de Port, net als jij, ook aan het begin van een voor hen onbekend avontuur staan?
 • Wil jij al wandelend inzichten opdoen en luisteren naar je innerlijke stem?
 • Wil jij dichterbij jezelf komen, ballast loslaten en antwoorden vinden voor je eigen weg?

Of....

Heb je reeds een stuk van de camino gestapt en smaakt het naar meer?

Of heb je niet echt iets met Santiago als stad of het er aankomen, maar wil je wel de bijzondere energie en sfeer van een pelgrimstocht ervaren?

En bovenal, geloof je dat natuur, een fysieke uitdaging en coaching jou verder kunnen brengen op je pad?

Ga dan mee op ‘Beyond Borders’ pelgrimstocht en stap van St. Jean Pied de Port naar Logroño.
Dit is het meest rustige deel en een van de meest uitdagende stukken van de camino francés, de bekendste pelgrimstocht naar Santiago de Compostela.

Daarom wil jij deze unieke tocht meemaken

Deze ‘Beyond Borders’ pelgrimstocht van St. Jean Pied de Port tot Logroño brengt jou alles wat een pelgrimstocht je kan brengen:

 • je laat ballast los;
 • stress vermindert;
 • al wandelend maak je ruimte om inzichten op te doen en te luisteren naar je innerlijke stem;
 • je komt dichter bij jezelf en krijgt helderheid over je te kiezen weg;

Bovendien ervaar je het unieke gevoel van pelgrimeren:

 • er ontstaat rust en ruimte in je hoofd doordat je letterlijk je leven vertraagt;
 • je voert gesprekken met diepgang en voelt je verbonden met je medereizigers en andere pelgrims;
 • het simpele leven op de camino brengt jou gevoelens van dankbaarheid en tevredenheid;
 • en de prachtige fysieke prestatie maakt je bewust van je kracht.
St Jean Pied de Port - Logroño
St Jean Pied de Port - Logroño

Ondersteunend coachingsprogramma

Het leven is een constant groeiproces. Met een VrouwKracht pelgrimstocht geef je jezelf een moment om een thema in je leven vanop afstand te bekijken. Je geeft jezelf de kans om antwoorden te krijgen, te ontdekken welke stappen je wil zetten, te voelen wat je écht wil en waar je wil bijsturen.
Tijdens deze reis van verinnerlijking en zelfontdekking is, word je dan ook bijgestaan op je weg.

Zo is er de coaching die je van mij ontvangt tijdens jouw tocht. Ik begeleid jouw proces van grenzen verleggen en het door elkaar schudden van misschien wel vastgeroeste patronen en ideeën naar nieuwe inzichten. Zo laat het programma toe om de diepte in te gaan, gesprekken te voeren of schrijfopdrachten te doen.

Wat ook jouw thema is, het krijgt de ruimte en we stappen er samen doorheen.

Omdat de camino je geeft wat je nodig hebt - en dat is niet noodzakelijk wat je wil - voorzien we tijdens de pelgrimstocht dagelijks ruimte om te bespreken en te verdiepen wat je bezighoudt. Op allerlei manieren en met verschillende werkvormen krijgt jouw proces alle aandacht.
Het bijzondere aan de VrouwKracht Inspiratiereizen is het delen, het inspireren en het aanmoedigen onder gelijkgestemde ondernemende vrouwen.

Dit allemaal met als doel dat jij helderheid en inzichten krijgt over jouw weg vooruit.

Met Spain is More heb ik een fantastische voetreis naar Santiago de Compostela gemaakt. De organisatie was heel goed geregeld. Mooie accomodaties onderweg waar het goed toeven was en bovendien heel divers waren. Het pelgrimgevoel was zeker aanwezig.
Het onderweg zijn samen met een groep dames was heel prettig. Gecoached door Inge (VrouwKracht) hebben we een heel bijzondere reis gelopen waarbij ieder individueel aan zijn eigen innerlijk kompas heeft kunnen werken. Afwisselend samen en individueel hebben we kunnen delen wat we wilden delen en hebben we eruit kunnen halen wat voor ieder van ons belangrijk was. Dank daarvoor! Het was de moeite waard.

Groetjes. Henriëtte (september 2019)

Wie zijn je medereizigsters?

Deze tocht is bedoeld voor vrouwen die:

 • een tocht van bijzondere diepgang willen ervaren;
 • op zoek zijn naar hun eigen weg;
 • positief en met ondernemende geest in het leven staan;
 • open staan voor een goed gesprek en bereid zijn om te delen en te ondersteunen.

Je bent welkom alleen, met vriendin, je zus of iedere andere vrouw waar jij deze prachtige ervaring mee wilt delen.

De pijlers van deze VrouwKracht inspiratiereis

Een VrouwKracht pelgrimstocht gaat uit van 4 pijlers:

 1. onderweg zijn: letterlijk en figuurlijk in beweging komen
 2. het stappen: een fysieke en mentale uitdaging
 3. zelfontdekking en zelfverrijking: de diepte in, gesprekken voeren, inzichten
 4. delen: steunen en gesteund worden

Belangrijk is dat je staat achter al deze 4 pijlers, met name dat je jezelf wil openstellen voor de gezamenlijke leermomenten en jouw ervaringen wil delen.

Inge Compen

Wie begeleidt jou?

Tijdens je tocht wordt je begeleid door mij, Inge Compen. Ik ondernam in 2014 mijn eerste pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Samen met mijn vader - ja dat is hij op de foto's :-) - stapte ik in 32 dagen de 800 kilometer van de camino francès. Intussen ben ik een absolute camino-lover! Santiago voelt voor mij inmiddels als thuiskomen. Heel wat groepen mocht ik al de kracht van de weg naar Compostela laten ervaren.

Het is mijn doel dat jij tijdens een VrouwKracht inspiratiereis een ‘experience for life’ hebt. Ik gun je dat je kan verstillen uit de hectiek van elke dag, ruimte kan nemen voor jezelf en versterkt met nieuwe inzichten weer naar huis gaat. Voor mij is het belangrijk dat jij er jouw camino van maakt. Het zijn mijn uitgangspunten dat jij kan genieten, fijne gesprekken kan voeren, ervaringen kan delen en je je gedragen voelt door de anderen. Mijn werkwijze is er een van humor, vol geloof in jouw mogelijkheden, ondersteunend zonder aandringen en met de voeten op de (Spaanse) grond, overgoten met een vleugje intuïtie.

In 2007 ruilde ik mijn marketingjob in voor een job als coach. Ik volgde opleidingen NLP, familie-opstellingen en loopbaanbegeleiding, kan intussen teruggrijpen naar meer dan 10 jaar ervaring in coaching & loopbaanbegeleiding, behoor bij de eerste wandelcoaches in Vlaanderen en heb een rugzak vol tools om jou te laten ontdekken wat je écht wil.

Eerdere deelneemsters geven aan dat ik een gave heb om te voelen waar ze nood aan hebben en ze het appreciëren dat ze geen druk voelen maar juist de ruimte krijgen om te kiezen wanneer ze in gesprek gaan.

Graag ga ik met jou op weg.

De planning

Voor 2021 heeft de Beyond Borders pelgrimstocht plaats van vrijdag 25 juni tot en met zondag 4 juli.

Wil jij zeker zijn van je plek? Zie daarvoor verderop, bij ‘Mee op stap’.

Over de reis zelf

Tijdens de VrouwKracht ‘Beyond Borders’ pelgrimstocht leg je ongeveer 170 kilometer van St. Jean Pied de Port naar Logroño op de camino francés af als pelgrim.

Dit is de eerste etappe van de bekende camino francés naar Santiago de Compostela. St. Jean Pied de Port is het startpunt voor vele pelgrims van over de hele wereld. Een prachtig klein Frans dorpje waar je de energie van de camino direct voelt!

Het is een tocht voor geoefende wandelaars omwille van de beklimming van de Pyreneeën en een aantal pittige stukken. De dagtochten gaan van 20 tot 27 kilometer per dag.

Ieder wandelt op haar eigen tempo en, naar eigen behoefte, alleen of met de groep. Een gedetailleerd overzicht per dag ontvang je voor vertrek.

Om jou volop de ervaring van het pelgrimeren te gunnen, wandelen we met een kleine groep vrouwen (minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers)

St Jean Pied de Port - Logroño
St Jean Pied de Port - Logroño

Op tocht: het reisprogramma

Dag 1

Dag 1 vlieg je naar Pamplona. Ben je er op het afgesproken pick-up moment, dan dan reizen we samen naar St. Jean Pied de Port voor onze eerste overnachting.

St. Jean Pied de Port wordt beschouwd als het officiële beginpunt van de Camino de Santiago. Dit idyllisch Frans dorp is de ideale plek om je pelgrimstocht te beginnen. Je proeft er de sfeer van een echt Frans dorp met geschiedenis, en tegelijk de excitement van de vele pelgrims die hier aan hun onbekend avontuur gaan beginnen.

Dag 2 tot en met 8

De volgende ochtend heisen we onze rugzak op de schouders en vertrekken we op pelgrimstocht. 8 dagen laten we ons leiden door de beroemde gele pijlen.

St. Jean de Port ligt aan de voet van de Pyreneeën. Een bijzonder locatie, maar tegelijkertijd ook onmiddellijk een uitdaging voor pelgrims, omdat deze bergketen overgestoken moet worden.

Op je tocht passeer je niet alleen de Pyreneeën maar doorkruis je verschillende provincies: het authentieke Baskenland, Navarra met haar beroemde hoofdstad Pamplona, de wijngaarden van Rioja en zet koers naar het sfeervolle oude stadje Logroño.

Dit deel van de Camino de Santiago is zeer gevarieerd en absoluut lovenswaardig!

Dag 9

Vandaag heb je de tijd om te bekomen in Logroño. Logroño is de grootste stad van La Rioja en uiteraard het centrum van de vele Rioja wijnhuizen. Behalve haar beroemde wijnen staat Logroño bekend om haar goede keuken. In het goed onderhouden oude centrum vind je op elke hoek een heerlijke tapasbar.

Een dag om samen je tocht af te ronden met een gezamenlijke lunch, te slenteren in de straatjes en te genieten van je prestatie.

Dag 10

Op dag 10 is het moment gekomen om afscheid te nemen van elkaar en weer naar huis terug te keren.

Wat de reis omvat

Nog eens even op een rij wat je krijgt:

 • Een (online) startmoment met tips over voorbereiding en voor het zetten van jouw intentie;
 • Individuele en groepscoachende gesprekken onderweg;
 • Een 3 maanden online opvolgcoaching met inspirerende mails en opdrachten om de inzichten van jouw camino te integreren in jouw dagelijkse leven;
 • 9 nachten in een tweepersoonskamer;
 • 9 x ontbijt;
 • Transport van vliegveld Pamplona naar St. Jean Pied de Port (indien je op het afgesproken tijdstip op de luchthaven in Pamplona bent);
 • Transport van Logroño naar vliegveld Pamplona (indien je op het afgesproken tijdstip in Logroño vertrekt);
 • Een praktische gids met tips over voorbereiding, wat mee te nemen en wat thuis te laten;
 • Een gids met dag per dag gedetailleerd overzicht van de tocht;
 • Pelgrimspaspoort (Credencial).
 • Je eigen pelgrimschelp.

 

Niet inbegrepen in de prijs:

 • heen- en terugvlucht;
  (We geven je advies over de vluchten om zoveel mogelijk samen te reizen en helpen je, indien nodig, bij het boeken. Richtprijs: 450 euro. Je boekt je vlucht zo gauw we het minimum van 4 deelneemsters hebben. Wij geven je daarvoor een seintje.)
 • overige maaltijden;
 • verplichte reis- en annulatieverzekering.

Investeer in jezelf

De kosten

Kies jij in 2021 voor deze prachtige ervaring?

Je neemt deel aan deze unieke pelgrimstocht met coaching voor 1597 euro (inclusief btw voor particulieren, exclusief btw voor onderneemsters).

Hierin zit omvat wat beschreven is bij ‘Wat deze inspiratiereis omvat’.

nu: 2 mooie extra's

EXTRA! 2 bonussen voor jou

bonus #1:

Toegang tot een trainingsprogramma om je hele lichaam te trainen, specifiek gemaakt voor de VrouwKracht tochten, met:

 • trainingsvideo's
 • uitgeschreven oefeningen

Zo heb je nog meer ondersteuning tijdens je voorbereiding op je wandeltocht.

bonus #2:

Een uniek 'Walk Your Way'-schrijfboekje voor het noteren van je inzichten en AHA’s onderweg.

Ga mee

Mee op stap

Wil jij je opgeven?

Meld je aan:

 • door een mail te sturen naar inge@vrouwkracht.be, met vermelding van je naam, adres en telefoonnummer,
 • of telefonisch op +32 473 95 40 58.

Je inschrijving is pas definitief na een telefonisch kennismakingsgesprek waarin we jouw drijfveren en verwachtingen bespreken.
We contacteren je zo snel mogelijk om dit gesprek in te plannen.

Besluit je mee te gaan? Dan sturen we je een voorschotnota. Je plek is gegarandeerd na ontvangst van je betaling daarvan.

Op deze reis zijn de VrouwKracht voorwaarden van toepassing. Het is belangrijk een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten voor jezelf.

voorkom een gemiste kans

Tijdig reserveren loont

Uitkijken naar is al een heel stuk van het plezier en ja zeggen tegen jezelf zet al een mooi proces in gang, dat heb ik al vaak genoeg mogen ervaren bij eerdere deelneemsters.
Hoe geweldig is dat?

Wacht niet te lang met aanmelden, mijn ervaring is dat de tochten snel vol zitten. Daarnaast, hoe vroeger je boekt, hoe gunstiger de vluchttarieven zijn voor je (en voor je mede-reizigsters).

Oh, wat met covid? Dat lees je hier.

Ik spreek je graag

Eerst nog vragen?

Heb je nog vragen? Contacteer mij dan voor een vrijblijvend telefoongesprek om meer te ontdekken over de VrouwKracht pelgrimstocht op: +32 473 95 40 58.

Of mail me op inge@vrouwkracht.be.

Ik sta je met plezier te woord.