Reacties

3 manieren om achter je levensdoel te komen — 15 reacties

 1. Ik heb dit testje gedaan uiteindelijk kwam ik uit bij: geen regels doen wat ik wil doen .. het probleem is dat dit doel onmogelijk is want er zullen altijd regels bestaan en dat is nu precies wat ik echt wil niks moeten en alles kunnen wat ik wil ik weet waar dit vandaan komt en er zal nooit een ander doel zijn dat ik zo graag zou willen voor mezelf ik hoop gewoon dat ik ooit een plek tegen kom waar ik dit kan waarmaken voor mezelf een plek in niemandsland

  • Fijn dat je reageert. En fijn dat je de oefening gedaan hebt. Ik vermoed dat er nog een laag zit onder “geen regels, doen wat ik wil doen”. Het is goed om te weten waar dit vandaan komt. Alleen is het volgens mij nog belangrijker om te weten waar je naartoe wil, hoe dat eruit ziet en dat je mogelijkheden creëert om die beelden werkelijkheid te laten worden. De kans bestaat dat je daar hulp bij nodig hebt van iemand die op afstand er naar kijkt en die je helpt uit kringetjes te denken. Als je er behoefte aan hebt, mag je me contacteren. Ik wens je veel succes.

   • hallo, ik heb de test gedaan nadat ik al jaren jaren met een doelloos gevoel rondloop, écht niet weet wat ik zelf wil…. ik doe een goedbetaalde job, maar voel geen blijdschap, ik heb chronisch energietekort…
    dan zoekt een mens es op internet… kom bij jouw tips terecht…
    deed de oefening, en na ongeveer 8 minuten kwam ik verrassend genoeg bij mijn kern, van wie ik ben en dat het geen waar ik goed in ben, mijn zinnetjes tokkelde ik in 1.2.3 op het scherm, en het kwam allemaal op hetzelfde neer….ik ontdekte wat me eigenlijk meest blij maakt, en dat ik datgene meer moet gaan ontwikkelen, me erin gaan verdiepen en er een bijberoep mee wil opstarten, en hopelijk ooit evolueren naar een voltijds beroep ter vervanging van mijn huidige job…
    of het er ooit effectief van komt weet ik niet, maar het geeft me nu wel een richting aan, een doel waar ik verder mee kan. dank u wel

    • Dat is super om te lezen! Ik ben blij dat je een richting en een doel hebt waar je verder mee kan. Natuurlijk verandert er ook maar effectief iets als je ook gaat creëren wat je wil, als je stappen gaat zetten. Vrouwen daarin ondersteunen is 1 van mijn sterke punten. Dus mocht je daar hulp bij nodig hebben, mag je me zeker contacteren. Ik gun het je van harte dat je gaat doen wat écht bij je past en jij met jouw levensdoel de wereld een stukje mooier kan maken.

  • Probeer eens naar Afrika te gaan (Senegal, bijvoorbeeld, land met weinig conflicten en fantastische mensen). Chaos overal, maar “iedereen” lacht en is gelukkig,vrijheid all the way. Alles is vuil en kapot, niemand betaalt belasting dus van staatswege is er weinig voorzien, maar iedereen deelt alles wat ie heeft. Als je een plan hebt begin je gewoon. Zonder 100 000 velletjes papier die moeten ingevuld worden en 32698 stempels die eerst gezet moeten worden … Probeer vrijwilligerswerk te doen. Ontdek waar je interesses liggen ! Succes en blijf zoeken.

   • hoi Nina, dank je wel voor je tip. Het is heel duidelijk dat Afrika je gegrepen heeft. Mooi dat je er zo van kan genieten. Dit inspireert misschien weer anderen.
    En inderdaad, Afrika is fantastisch mooi.

 2. Nou, ik heb de oefeningen gedaan en merk dat ik wel heel veel wil. Vooral dat ik ergens een verschil in wil maken. Maar dat kan op zoveel manieren, dat ik het lastig vind om 1 uit te kiezen of dat dan echt is wat bij mij past. Misschien houd ik mezelf wel voor de gek. Op het laatst heb ik opgeschreven gaan reizen, meer van de wereld zien en mezelf terug vinden.
  Krijg het gevoel dat ik daar moet beginnen. Dit wil ik al heel lang maar ga er nu toch echt voor. Ik ga sparen en daar ga ik beginnen.
  Daarna zie ik het wel

  • hoi Jonna,
   mooi hoe je dat proces gelopen hebt. Vaak is het zaak om ergens te beginnen. Met een eerste stap. En te luisteren naar je gevoel. Dus ik vind het heel mooi dat je kan zeggen dat je voelt dat je moet beginnen met reizen en meer van de wereld zien.
   En misschien helpt het ook om een ding te kiezen om het verschil te maken dat voor jou NU goed voelt. Je hoeft echt niet 1 ding te kiezen dat voor eeuwig echt bij jou past. Vaak helpt dat ook om de druk er vanaf te halen. Heel veel succes alleszins.

   • Hallo Inge,

    Bedankt voor je reactie, daar heb je wel een punt. Niet te moeilijk denken maar gewoon ergens beginnen dat ga ik zeker doen.

    Groetjes Jonna

 3. Ik zit hele dagen thuis omdat ik invalide ben.
  Vecht alle dagen tegen vreselijke vermoeidheid.
  Ik ga wel met de hond wandelen maar voel me nutteloos.
  Een hobby als aquarel en met klei werken lukt me niet omdat ik niets kan onthouden.
  Dit is zo demoraliserend.
  Vind het daarom moeilijk om mijn leven een nieuw doel te geven.
  Ik kan heus nog wel wat maar mijnhuishouden is op zich al een grote opgave.
  Wat blijft er nog over?

  Jou opgave zet een mens aan het denken….
  Zou graag nog iets betekenen voor anderen..zieken…kinderen. eventueel ouderen… maar hoe daar moet ik nog mijn hoofd over breken…

  • Dag Mieke, eerst en vooral dank je wel voor je reactie. Ik kan me voorstellen dat het veel minder evident is voor je om dat doel te vinden. Misschien helpt het om eens te kijken naar wat je wel nog kan en dat in combinatie met wat je nog graag wil betekenen voor anderen. En vooral niet je hoofd over breken maar het neerschrijven, tekenen, via een collage. Ik wens je alleszins veel succes.

 4. Ik heb de oefening nog niet gedaan maar ga proberen er een dezer dagen de moed voor te vinden. Ik ben de laatste tijd (weken, maanden, jaren?) diep aan het wegtuimelen in een depressieve put. Er is veel gebeurd. Ik voel me doelloos, niet graag gezien, depressief… sinds twee maanden eindelijk de stap naar de psycholoog gezet, we zitten nog steeds in de verkenningsfase. Ik wil vooruit! Ik wil gelukkig kunnen nadenken! Ik wil af van dat imago van de vrouw die altijd de was en de plas moet doen en het huis toonbaar moet houden. Ik wil nuttig zijn in het leven. Ik wil een doel hebben, iets betekenen, ik wil terug energie hebben om na het werk ook nog zin te hebben om iets te betekenen en te doen!!

  • Dag Marieke, dank je wel voor je reactie. Ik begrijp wat je vertelt. Ook dat je zegt dat het misschien zelfs al jaren aan het sluimeren was. En proficiat. Je hebt je eerste belangrijke stap gezet: erkennen dat er iets niet goed is. Van daaruit kan je nu stap voor stap verder gaan. Net zoals een pelgrimstocht naar Compostela: daar kom je ook maar stap voor stap. Dus deze oefening komt wel op het moment dat het goed is. Ik wens je alleszins veel sterkte. En moest je het gevoel hebben dat het goed zou zijn om eens helemaal uit je dagelijkse omgeving te stappen, dan wil ik je met veel plezier meer vertellen over de trektocht in het Atlasgebergte of de pelgrimstocht naar Santiago, als manier om rust in je hoofd te vinden en ruimte te creëren om korter bij jezelf te komen.

   • Dag Inge,
    Ik ben geïnteresseerd in je trektochten … heb nog maar net een coaching traject gedaan van 3 maanden waarin al geleerd om mijn grenzen te stellen en op mijn plaats te blijven maar vind geen ‘soul’ doel … en nog weinig voldoening in mijn job… maar aan 60 jaar ook geen zin meer nog een nieuwe job aan te gaan ( dus besloten om het vol te houden tot die verlengde pensioen leeftijd van 66 jaar)…en voel nu ook weerstand bij deze schrijfoefening… al zoveel en dikwijls gedaan en levert me precies niet veel op …

    • Dag Ingrid, eerst en vooral dank je wel voor je reactie. Ik snap je redenering. En ik snap ook dat de trektochten aan je ’trekken’. Want inderdaad, het zou zeker kunnen zijn dat je daar meer inzicht gaat ervaren in je soul, in wat jou drijft en in waar jij het echt warm van krijgt. Want ik ben er van overtuigd dat er mogelijkheden zijn, ook voor jou. Wanneer je je kan open stellen voor je hart. Je bent alleszins van harte welkom om te luisteren naar de online infosessie ‘Innerlijke pelgrimstochten 2021’. Dit is de link waar je je kan opgeven: https://www.vrouwkracht.be/inspiratiereizen/ En misschien spreek ik je daar. En aarzel anders zeker niet om me een mailtje te sturen voor meer info. Je vindt het hier op de contactpagina. Alleszins veel succes met het wandelen van je eigen weg.