Reacties

De 9 lessen sinds mijn carrièreswitch — 8 reacties

 1. Lieve Inge,
  ik ben zo dankbaar voor alles wat je met ons deelt!
  De eye-opener uit deze ‘9 lessen’ is voor mij om doelen uit te zetten voor het komende jaar. Het lijkt me inderdaad zeer waardevol om te weten waar je naartoe gaat. Het is een soort houvast.
  Voor mezelf heb ik besloten om te gaan doen waar ik het beste in ben. Hoewel het een hele uitdaging is om dit te bereiken. Ik probeer stapje voor stapje. Soms word ik een stapje achteruit geduwd. Dan probeer ik (na een nieuwe huilbui) een andere richting… zo ga ik langzaam vooruit.
  Ik ben er ook rotsvast van overtuigd dat als iedereen doet waar hij/zij het beste in is, en waar hij/zij zich het beste bij voelt, de wereld veel aangenamer wordt voor iedereen!
  Goede moed aan allen die hun weg vinden… en hem dapper bewandelen!
  Groetjes, Ingrid.

  • Hoi Ingrid, ik wens je veel succes met het zetten van doelen. Zorg er vooral ook voor dat je een mooi beeld erbij hebt dat je regelmatig kan oproepen.
   Het is een beetje zoals de camino wandelen: je hebt je doel voor ogen, sommige momenten gaat het goed, andere heel wat minder, soms moet je van strategie veranderen maar altijd blijf je in de richting van Compostela wandelen.
   Heel erg veel succes.
   Inge

 2. Beste Inge,
  Via het tijdschrift “Change” ben ik op jouw website terechtgekomen en toevallig genoeg was ik net naar zo’n inspirerende persoonlijkheid op zoek zoals jij, vooral omdat ik voor mezelf even de draai kwijt ben in mijn leven…Binnenkort 45 jaar. Sommigen kennen misschien dat gevoel als ze momenteel zich niet zo goed in hun vel voelen op werkgebied. Het is een leeftijd die zegt dat je nog lang niet aan de eindstreep bent van je loopbaan, maar al wel een groot deel kilometers hebt afgelegd. Aldus het loont zeker nog de moeite om even stil te staan en je te realiseren:”Ok, ik ben dankbaar dat ik een job heb, maar straal ik dat ook uit in hetgeen ik doe, ben ik enkel gelukkig dat ik een job heb of is die job ook een échte meerwaarde voor mijn gelukkig-voelen?” Want als je niet goed in je vel zit op je werk, hoe wil je dan liefde en positieve energie uitstralen naar de mensen van wie je houdt bvb?
  Inge, ik wens jou veel succes toe! En aan alle vrouwelijke lezers hier: we zijn het waard om in onszelf te geloven, ook al zijn er eens wat “downs” in ons leven.
  Groetjes
  Els

  • hoi Els,
   hartelijk dank voor je reactie. Ik ben er zeker van dat je nu ook andere vrouwen een hart onder de riem steekt. Zeker door te delen dat je je momenteel niet zo goed in je vel voelt met je werk. Vaak helpt het al om te merken dat we niet alleen staan. Dat is de kracht van kwetsbaarheid. En ja, het is belangrijk om stil te staan hoe je werk kan bijdragen aan jouw totale geluk, ook voor het volgende gedeelte van de af te leggen kilometers. Ik wens je alleszins veel VrouwKracht! groeten, Inge

 3. Beste Inge,

  best grappig. Mijn verhaal komt bijna overeen met die van jou. In 2015 liet ik achter wat ik tot dan kende: mijn job als kwaliteitsmedewerker in een bedrijf (wegens faling). In de 10 jaar dat ik werkte, heb ik reeds 4 bedrijven versleten.

  Na het faillissement besefte ik dat het geen zin meer heeft om weer naar een ander bedrijf te gaan om daar in de kwaliteit te werken. Dat vind ik enkel leuk (zoals jij) zolang het nieuw is. Eens het spannende eraf, wordt het sleur en vooral sleur in administratie.

  Ik volgde net als jij coaching en loopbaanbegeleiding en ben toen in contact gekomen met jouw website toen stond het vast: ik ga doen wat bij me past, ga op zoek naar mensen die mij inspireren (zoals jij, waarvoor dank) en ga met mensen werken. De beslissing voor mijn carrièreswitch is genomen.

  Punt 1: Neem een coach is voor mij een moeilijke. Hierbij moet ik mezelf steeds uitdagen. Ik volg nu een traject naar ondernemingschap en merk uit de feedback van anderen dat dit mij positieve energie geeft. Van hieruit is mijn beslissing genomen om er een coach bij te nemen.

  Punt 8: Mezelf verkopen vind ik ook net als jij ook zeer moeilijk. Hierin zal ik moeten blijven groeien.

  Ik dank je alvast voor de vele boeiende tips en ik wens je alle geluk en succes toe!
  Groetjes,
  Nelle

  • hoi Nelle,

   Dikke proficiat met je beslissing! Ik wens je eerst en vooral heel veel succes.
   Het is knap dat je toch besloten hebt om je te laten begeleiden. En by the way, ook voor verkopen kan je een coach onder de arm nemen. Dat heeft mij opnieuw een stuk vooruit gebracht.

 4. Hallo Inge,

  We hebben al een aantal maal contact gehad via mail. Ik had graag naar een aantal van je lezingen ’s avonds gekomen maar ofwel had ik er de tijd niet voor (nam ik er de tijd niet voor), ofwel had ik migraine (zoals vaak het geval was de laatste maanden) en nu heb ik geen energie omdat ik 2.5 maanden thuis zit met een burn out.

  Me concentreren op iets lezen is nog steeds niet makkelijk voor mij, maar dit artikel met je 9 lessen wou ik toch de nodige aandacht geven. Niet alleen dit artikel maar ook je vele mails zijn voor mij tegenwoordig een bron van inspiratie. Inspiratie om het anders te doen, misschien zelfs een carrièreswitch te overwegen. Momenteel blijf ik nog op een afstand mee volgen, tot ik me sterk genoeg voel en weer energie heb om deel te kunnen nemen. Ik wil je alvast heel erg bedanken voor je mails en je goede raad.

  Wie weet tot snel.

  Groetjes,
  Anne

  • hoi Anne,
   Een burnout is niet leuk, kan ik me voorstellen. Blijkbaar zat die er al een tijdje aan te komen als ik dat zo lees. Hopelijk lukt het je om de tijd te nemen om te herstellen. En vooral te doen wat jij nu nodig hebt.
   Het is fijn om te lezen dat mijn artikels een inspiratie zijn voor je. En aarzel niet om me te mailen als je je weer beter voelt. Je hoeft het echt allemaal niet alleen te doen. Het is heel deugddoend als iemand een tijdje met je mee kan lopen en je kan ondersteunen.

   Ik wens je alleszins heel veel beterschap en succes.

   groeten,
   Inge