… over loopbaanbegeleiding       … over het e-boek      … over de Inspiratiedagen      … over de Inspiratiereizen

– deelneemsters over het VrouwKracht Carrièreswitch-Doorbraakprogramma –

“Het ging me al een hele tijd niet goed op het werk. Ik was prikkelbaar, had concentratiemoeilijkheden, maakte veel fouten en had het gevoel ‘iedereen is tegen mij’.

Op een gegeven moment begon ik lichamelijke moeilijkheden te krijgen. Het ene onderzoek na het andere. Na mijn lichamelijke behandelingen kreeg ik paniekaanvallen als ik maar in de buurt van mijn werk kwam of aan het werk dacht. Ik was heel emotioneel. Er spookte van alles door mijn hoofd, kon niet goed nadenken maar 1 ding wist ik wel. Namelijk: daar wil ik niet meer werken. Ik wou dit niet meer, ik wil zo niet de rest van mijn carrière doorbrengen ik wil iets anders maar wat, dat was mijn vraag.

Ik heb bij jou een Vrouwkracht Inspiratiedag meegemaakt en daar besloot ik om actie te ondernemen. Zo ben ik bij jou in loopbaanbegeleiding gegaan. Je was een geschenk uit de hemel. We hebben goeie gesprekken gevoerd. Je hebt mij taken laten doen waarvan ik dacht ‘wat moet ik daar nu opschrijven’. Dingen waar je eigenlijk niet bij stilstaat, maar als je ze moet neerschrijven komen ze echt goed binnen.

Je hebt mij helpen zoeken naar mijn talenten, werkwaarden en vooral naar wat mijn missie is. Je hebt me ook doen inzien dat ik de rest niet kan veranderen, maar dat ik bij mezelf moet beginnen.
Na 5 maanden ben ik terug gaan werken en ik moet zeggen, het viel iedereen op dat ik veranderd was. Dat ik positiever en opgewekter door het leven ga en ik de dingen nu anders bekijk waar ik mij vroeger in opjaagde. Eén van de bazen heeft mij zelfs gevraagd om de positiviteit en mijn manier van denken over te brengen aan een aantal collega’s.

Ik weet nu waar ik naartoe wil en wat ik wil gaan doen. Ik ga actie ondernemen maar niks overhaasten. Als het zover is nodig ik je uit om mijn eregast te zijn in mijn B&B of om in rengalop over het strand te gaan 😊
Ben héél blij de ik je heb leren kennen. Ben je ook zéér dankbaar voor al jou hulp en geduld en ik raad het iedereen aan “Weet je niet wat je wil in je carrière, of wil je veranderen maar weet niet hoe of wat”, neem contact op met Inge en zij staat je bij met raad en daad en helpt je om te laten zien wat je in je hebt.”

Dikke merci
Lieve groetjes
Ann xxx

+ = + = + = + =

“Voor ik bij Inge terechtkwam, werkte ik al meer dan 10 jaar in administratieve functie, maar ik had al die al het gevoel gehad dat er iets ontbrak in mijn job. Wat dat dan precies was, dat wist ik echter niet.

In 2008 had ik al voor de eerste keer loopbaanbegeleiding gevolgd (niet bij Inge voor alle duidelijkheid), maar daar is toen helaas niet zoveel uitgekomen.

Ik bleef echter met gevoel zitten dat ik toch niet helemaal op mijn plek zat, maar omdat ik niet wist wat ik wilde veranderen, koos ik voor de veilige weg en bleef ik gewoon doen wat ik altijd gedaan had.

Collega’s van de P&O-afdeling raadden mij eind 2014 aan om toch terug loopbaanbegeleiding te volgen en een van hen had ook al ervaring met Inge en was er zeer tevreden over. Zo ben ik ook bij Inge beland en ik moet zeggen dat dit voor mij een echte eye-opener geweest is.
Vanaf het begin had ik het gevoel dat Inge echt betrokken was bij mijn persoonlijke zoektocht en dat dit veel dieper ging dan de loopbaanbegeleiding die ik in 2008 had gevolgd. Inge is dan ook een zeer aangename, spontane dame die van aanpakken weet.

Aan de hand van een aantal oefeningen en de gesprekken met Inge hierover ben ik erachter gekomen wat mijn concrete drijfveren zijn. Hierdoor heb ik de moed gevonden om mijn huidige job op te geven en iets te zoeken dat echt bij mij past.

Heel erg bedankt hiervoor, Inge!”

Tamara

+ = + = + = + =

“Hoewel ik al enkele jaren actief was als zelfstandige, wilde ik op mijn leeftijd, net geen 45, toch eens een keer definitief de keuze maken of ik nu als zelfstandige of als bediende verder wilde in mijn carrière. Deze keuze vond ik nodig om me duidelijk te kunnen profileren op de arbeidsmarkt. Met deze vraag stapte ik dan ook bij Inge binnen.
Meteen werd deze vraag weer van de tafel geveegd: Inge wilde niet op zoek naar het statuut, maar wel naar de invulling van mijn ambitie. Dit typeert de aanpak van Inge: goed luisteren, kritisch bevragen en uitdagen totdat het raakt. En dat is volgens mij het sterkste punt: Inge gebruikt haar sensitiviteit om terug te koppelen of wat je zegt haar ‘tot in haar tenen’ raakt of niet.

En dat zijn de zaken die je overhoudt. De zaken die je eerder als obstakels zag in je functioneren, worden net je eigenheid en de bouwstenen van je verhaal. Waar je eerder tegenstellingen zag, merk je dat er toch een strategie gebouwd werd waarin deze tegenstellingen niet meer blokkerend zijn. Voor mij heeft de begeleiding een antwoord opgeleverd dat nog beter was dan de vraag die ik stelde: in de plaats van de keuze voor een statuut, heb ik een strategie waarbij ik me duidelijk kan profileren en die alle opties open laat.

Bedankt voor je actieve betrokkenheid en gedrevenheid, Inge. Ik hoop dat nog vele vrouwen een fijn en boeiend traject met jou kunnen doorlopen!

H.K.

 

– lezers over het e-boek
Vind je richting en doe wat bij je past in 5 stappen –

Dag Inge

Je e-book heb ik gedownload op het moment dat het “goed” was.

Ik ben in mijn eentje aan zee en heb hier een zee van tijd die ik wil gebruiken om te komen tot wat ik wil. Ik ben er onmiddellijk mee gestart.

Stap 1: Verantwoordelijk zijn voor mezelf: i.p.v. in rondjes te blijven draaien en te piekeren over mijn levensmissie dat ik die nooit ga vinden, dat ik iemand nodig heb die het allemaal voor me uitzoekt want ik voel “het” niet, heb ik gewoon je boek gelezen en ben ik overgegaan tot actie.

Stap 2; Realiseren wat zin geeft aan mijn leven: het besef van wat ik niet wil, was al gekomen, wat ook al een stap vooruit is, maar daar bleef ik “hangen”, wat ik wel wil/kan dat bleef het grote vraagteken.
Echter jouw voorgestelde aanpak A4-schrijven verliep zo vlot dat ik maar bleef schrijven. Dan heb ik “het resultaat” weggelegd en ben gaan slapen.

Twee avonden later ben ik aan de 3 laatste stappen begonnen en die heb ik nu net ook achter de rug.

Stap 3. Ik stel me voor hoe ik me voel als mijn droom gerealiseerd is en wat ik dan doe:
zalig gewoon en het vloeit vlot uit mijn pen, ja dat wil ik doen, zo wil ik me voelen.

Stap 4: Ik kom uit mijn comfortzone en laat toe (te noteren) wat me weerhoudt om te doen wat ik weet dat ik moet doen.

Stap 5: Ik noteer wat ik nu al kan doen om korter te komen bij het werk van mijn dromen,
ik skip de HOE en zoek de WIE. En ook nu weer vloeit de inkt rijkelijk :-).
Ongelooflijk wat ik nu al kan doen!

De combinatie van je boek op een rustige moment in een rustige omgeving heeft het wonderbaarlijke gerealiseerd waar ik al meer dan een jaar op zat te zwoegen en wat maar niet kwam. Heerlijk gewoon.

En omdat dit me zo rustig en gelukkig maakt, wil ik je onmiddellijk bedanken.

Je e-book is ongelooflijk inspirerend, vlot leesbaar en onmiddellijk toepasbaar “met resultaat”.

Hartelijke groeten,
Ena

 

– deelneemsters over de VrouwKracht Inspiratiedagen –

Een dag vol inspiratie voor en met vrouwen. Absoluut een aanrader voor iedereen die een eerste stap wil nemen. op zoek voor zichzelf naar wat het beste bij haar past. Niet twijdelen. Gewoon doen!”
Alexandra

+ = + = + = + =

“​Ik heb enorm genoten van de dag gisteren! Heel leuk om eens met jezelf bezig te zijn en al die fantastische vrouwen te ontmoeten. Hoewel de ene al wat verder staat dan de ander, is het leuk om te zien hoe hard vrouwen bezig zijn met iets (willen) doen dat ze leuk vinden. Het feit dat je bij elkaar eens je verhaal kan doen, zet ook al gewoon veel in gang. En de leuke en losse manier waarop je zo’n dag vult, doet een mens bijna vergeten dat je daar bent omdat je ergens niet mee tevreden bent!”
Lieve

+ = + = + = + =

“Dank je wel voor de heerlijke dag vol inspiratie. Je hebt me kracht gegeven.”
Hilde

+ = + = + = + =

“Een hele leuke & inspirerende dag, samen met fantastische vrouwen, een echte aanrader!! :-)”
Tineke

+ = + = + = + =

“Deze dag was inderdaad inspirerend. Het triggeren om te durven dromen, het op zoek gaan naar de diepe innerlijke kern, het engagement aangaan voor een eerste volgende stap zonder te weten waar het einde zal zijn… Het zijn die aspecten die volop in kleur gezet mogen worden.”
Groet, Heidi

+ = + = + = + =

“Ik vind het heel knap hoe jij zaken als energie en universum gewoon openlijk betrekt bij iets als je pad vinden en uiteindelijk wel een soort ‘jobcoaching’. Je hebt mij doen inzien dat ik dat eigenlijk ook gewoon wil en moet doen. Dus dank je wel daarvoor!”
Lieve

+ = + = + = + =

“Heel tof, plezante dag, veel bruikbare tips. Onmiddellijk bruikbaar. Een aanrader.”
Nathalie

+ = + = + = + =

Mijn feedback over vandaag.

Ik heb je leren kennen via je e-book “Vind je richting en doe wat bij je past” waarin je heel duidelijk meegeeft welke stappen je kan zetten om je richting te vinden. Dat heeft me geïnspireerd om het A4-schrijven toe te passen en een mood board te maken . Je hebt me ook in contact gebracht met een “WIE”, iemand die een weg bewandelt die ook voor mij een mogelijke piste is.

Hierdoor heb ik zin gekregen in meer. En die meer was “de inspiratiedag Doe wat bij je past”. Hier reik je ons zaken aan om over na te denken én laat je ons meer dan proeven van de concrete tips uit je e-book. Ook de inspirerende maar realistische getuigenis van iemand die de weg van de carrière switch al bewandeld heeft, geeft ons nog meer zin om er echt voor te gaan.

Voor de prijs van één sessie van een uur bij een psycholoog reik jij ons inzichten aan van 10u tot 17u inclusief lunch, drank én een inspirerend boek. Volgens mij zijn mensen bereid meer te betalen voor zo veel interessante info.

Je geeft heel graag, wat heel mooi is. Ik hoop dat wij je wat energie terug hebben gegeven en je wat nieuwe klanten hebt voor je vervolgtrajecten.

Ook mijn collega was heel blij dat ze meegekomen was en ze gaat deze dag ook aanbevelen bij een buurvrouw die ook een carrière switch overweegt.

Hartelijk dank en veel inspiratie bij het schrijven van je volgend hoofdstuk van je boek.

Groetjes, Ena

+ = + = + = + =

“Een inspirerende dag met andere vrouwen! Gaf enorm veel energie! En net dat duwtje gekregen wat ik nog nodig had.”
Lieve

+ = + = + = + =

“Supertoffe dag, veel bijgeleerd of herhaald. Groot gedroomd en al een kleine stap gezet. Bedankt!”
Nadie

+ = + = + = + =

“Omdat onze grenzen veel verder liggen dan dat we zelf denken, als je op zoek bent naar je missie, is dit een hele mooie eerste stap naar meer.”
Magali

+ = + = + = + =

“Persoonlijk heb ik niet echt een ‘ahah-moment’ gehad, maar dat is dan ook omdat ik al langer bezig ben met die dingen. Eigenlijk weet ik heel goed wat ik zou willen doen (ik moet er alleen werk van maken ;-) haha), het leuke was wel dat dat nog eens bevestigd is geworden. En de oefeningen die je hebt aangereikt, ga ik zeker regelmatig eens doen omdat ik niet geloof dat wat ik vandaag als ‘zekerheid’ ken dat daarom morgen ook nog is. De rode draad zal dezelfde blijven, dat is al heel mijn leven zo, maar de oefeningen laten we wel eens verder denken dan wat er vandaag is en het lijkt mij goed dat regelmatig eens te doen.”
Lieve

+ = + = + = + =

“Heel inspirerend en concreet. De workshop stimuleert je om kleine stappen te zetten om je eigen leven te leven en te komen tot rust in jezelf! Een aanrader!”
Greta

+ = + = + = + =

“Het heeft me geholpen in het nemen van een aantal beslissingen.”
Ann

+ = + = + = + =

“Het doet ons nadenken over de volgende stappen die we gaan nemen en realiseren. Actie is belangrijk voor resultaat.”
Nancy


– deelneemsters over de VrouwKracht Inspiratiereizen –

Op pelgrimstocht naar Santiago de Compostella


Waarom ik ben meegegaan? Het lopen van de Camino stond al heel lang op mijn wensen lijstje. Ik wilde het gaan doen na het overlijden van mijn vader, maar toen vertelde jij tijdens een MMB dat jij een reis aan het organiseren was en er nog plaats was. Ik heb er even over nagedacht of dit wel het goede moment was om te gaan maar uiteindelijk heb ik toch besloten mee te gaan. Ik ben al enige tijd “mijn weg” aan het zoeken op gebied van werk en privé. Het leek me een mooi moment om de Camino nu te lopen en met een paar vragen op pad te gaan……

Wat het me gebracht heeft? 10 dagen back to basic. Alleen maar mijn voeten voor elkaar zetten, mijn huis op mijn rug en op weg zijn…… Het heeft mij 10 dagen rust, plezier, uitdaging, voldoening en heel veel vertrouwen gegeven. Vertrouwen in mezelf, mijn lichaam, mijn doorzettingsvermogen/volharding. Ik kan op mezelf vertrouwen, in elke situatie. Dit zal mij helpen bij het maken van keuzes. Verder heb ik 10 dagen kunnen verbinden met mensen die ik onderweg ben tegen gekomen. Ik merkte onderweg en ook na aflooo dat ik dit het allerbelangrijkste heb gevonden en mij het meeste plezier heeft gegeven. Het voelde als 1 grote familie. Heel erg fijn.
Wat het verder heeft gebracht zal ik de komende weken gaan ervaren. Ik heb veel dingen opgeschreven, dus ik laat eea maar gewoon gebeuren.

Ik heb er van genoten en zal op termijn ook de 800 km route vanuit Frankrijk gaan lopen, dus ik zou deze reis anderen aanraden die:
– in rust willen uitzoeken wat ze echt willen
– zich willen verbinden met andere Camino lopers
– onderdeel willen zijn van een eeuwenoude traditie

Kortom, DOEN!

Linda

+ = + = + = + =

Waarom ging ik mee? Ik had me altijd voorgenomen om, als ik stopte met met zelfstandig zijn, tussen stop van het bedrijf en nieuw werk zoeken in, ik naar Compostella zou gaan.

Wat heeft het me gebracht? De nodige rust. Ook het besef dat ik nog een stukje aan mijn persoonlijk welzijn moet werken. Steek me graag weg in een groep, ben niet zo assertief ingesteld. Zal wel nodig zijn voor teamwerk in de toekomst. Het besef dat ik niet alleen verstandelijk goed deed aan het stoppen van het bedrijf, maar dat het me een innerlijke rust bracht.

Zou ik deze reis aanbevelen aan anderen en waarom? Ja. Het bewust worden van jezelf, en met jezelf geconfronteerd worden, kom je tegen in de dagelijkse wandeling, het ontmoeten van je eigen grenzen op fysisch en moraal vlak. Het samenzijn met de groep ‘s avonds doet je met anderen confronteren. Ik heb in iedere persoon iets van mezelf teruggevonden. Heb van alle mensen iets bijgeleerd, soms door een leuke ervaring, soms door een ‘aanvaring’. Maar ik ben er positief uitgekomen.

groetjes,
Josee

+ = + = + = + =

De VrouwKracht pelgrimstocht is een aanrader. Zeker voor iedereen die de moed heeft zichzelf in de spiegel te kijken en tegen te komen.
Ik wilde altijd al de camino wandelen. Ik wilde aan den lijve ondervinden dat hij je brengt wat je nodig hebt. En bovendien wilde ik heel graag zien hoe jij, Inge, het aanpakt.

Ik heb heel wat positieve dingen gekregen zonder er voor door een dal te moeten gaan. Op het einde van de rit heb ik van de groepsgenotes mooie cadeaus gekregen in de vorm van feedback over mezelf. Dit zijn echt geschenken omdat het me helpt te vertrouwen in mezelf en te geloven dat de richting die ik gekozen heb de juiste is.

Myriam

+ = + = + = + =

Ik ben meegegaan op pelgrimstocht naar Compostella omdat ik vaak twijfel aan mijn eigen fysieke mogelijkheden en dat beperkt mezelf in het aangaan van dingen. Daar wilde ik me over uitdagen. Een tweede reden is het emotioneel een plaats geven dat mijn moeder enkele maanden geleden overleden is. En ten derde zocht ik naar een stuk verinnerlijking en onthaasting en ik wilde weten voor mezelf hoe ik omga met groepsdynamiek: hoe ga ik om met een groep en de toch wel lastige momenten die komen?

Ik wilde al langer de pelgrimstocht doen maar ik zag mezelf dat niet organiseren. En daarom heb ik besloten om met VrouwKracht mee te gaan. VrouwKracht bepaalde de etappes, regelde het logies en ik moest enkel maar bezig zijn met mijn mentale en fysieke proces. Ik kon genieten van het wandelen. Ik heb er niet lang over moeten nadenken om ja te zeggen.

Ik vond het een boeiend proces om mijzelf te zien in de groep. Ook om te zien wat het met de groep deed. Je wordt echt wel gestretcht en uitgedaagd. Je moet echt wel uit je comfortzone komen. De camino is het leven in een notendop. Je ziet je leven vanonder een vergrootglas. Je komt tegen je mogelijkheden en ook je grenzen aan. Op die scherpe momenten zie je jezelf in de spiegel. Ik vond het voor mezelf heel leerrijk.
Het heeft me ook geleerd dat ik bij momenten graag alleen ben om te wandelen, te genieten en met mijn gedachten bezig te zijn. Maar ik was ook blij om te weten dat een stuk verder de anderen er waren op een terrasje om een luchtige babbel mee te hebben. ‘s Avonds is ook alles geregeld. We zijn er met en voor elkaar. Dat was fijn.
Ik heb geleerd dat ik geen zwak fysiek persoon ben, dat ik eigenlijk wel heel wat aankan, als het mij drijft.

Je voelt je telkens vooruit gaan. Letterlijk in kilometers maar ook emotioneel vooruit gaan. Ik ga de inzichten die ik gekregen heb nog wat verder laten bezinken en ontwikkelen. Mijn zelfvertrouwen is sterker geworden.

Ik beveel deze reis aan iedereen aan. Iedereen zit met dingen, in een proces, dat ze een plaats wil geven, of als je jezelf beter wil leren kennen of samen met anderen in een proces wil gaan. Elke pelgrim heeft zijn eigen reden. Je hebt hier het vangnet van de groep en van jou als begeleider. Dat maakt het haalbaar. En omdat het vrouwen onder elkaar zijn. Vrouwen voelen elkaar iets beter aan, de gespreksonderwerpen zijn ook vrouwelijk, het voelt veiliger aan. Voor de warmte van de groep zou ik het aanbevelen.
Ik zou het ook zeker aanbevelen aan mensen die in een proces zitten en daar wat sneller doorheen willen geraken. Juist omdat het hier zo uitvergroot wordt en het fysiek en mentaal af en toe zwaar is. Want ik denk dat je zo in een proces grotere stappen zet. Terwijl iedereen er toch mee kan doen wat ze wil.

Lydia

+ = + = + = + =

Ook Mien ging in 2015 mee op pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Zie hier haar weergave van opgedane ervaringen: Mien Santiago 2015


de Inspiratiereis naar Peru

Over de paden van Pacha Mama

De paden van Pacha Mama, de Heilige Aarde, waar zovele jaren geleden Inca’s liepen … De zinderende magie die in de lucht voelbaar is en zichtbaar in de bouwwerken… Kunnen meevliegen met de condor om het overzicht op de vallei te De geschiedenis van de Inca die tot leven komt; de geschiedenis van jezelf die tot leven komt… De kleur van je leven die je weerspiegeld ziet in de kleurrijke gewaden en kledingstukken…

Je ervaart dit zonder enige problemen in dit Heilige Land Peru.

De grote verscheidenheid van het land is op verschillende manieren merkbaar: in de diversiteit van landschappen, in het verschil van hoogten, in de verscheidenheid van het klimaat, … en ook in het leven van alledag. In de stad vind je de ‘beschaving’: de technologische snufjes waarmee wij zo vertrouwd zijn. Op het platteland is er zelfs niet altijd elektriciteit, of stromend water in huis…

Wanneer je het land doorkruist, merk je de handenarbeid op het land: het wroeten met de handen in de aarde, enkele magere koeien die worden ingezet om de zwaardere dingen te verplaatsen. Geen tractoren, geen geautomatiseerde sproeiers… wel het zuivere, het pure van de aarde zelf.

Het land van de Inca beleef je als in een continue schommeling tussen verschillende werelden.

Deze vertaalt zich ook in je eigen leven. Door de coachinggesprekken en de oefeningen binnen deze inspiratiereis, verken je je eigen innerlijk land, je exploreert de gebieden waar jouw sterkten zich reeds hebben getoond. Je leert te ontdekken hoe je je eigen richting op het spoor komt, en nog meer, hoe je jouw levensrichting meer en meer tot leven kan brengen.

Een inspiratiereis is niet vrijblijvend: je wordt telkens weer uitgenodigd – door jezelf en door Inge – om stil te staan bij je eigen levensdroom. Je leert meer en meer jezelf kennen in hetgeen voor jou is bestemd: jouw levensdoel. Hoe meer je ermee bezig bent, hoe verfijnder je het doel voor ogen krijgt, en vooral, hoe makkelijker het wordt om te kiezen om ervoor te gaan!

Een reis naar Peru is niet vrijblijvend: je wordt meegezogen in de kracht van de geschiedenis. De magie die rondom jou is, vindt zijn weg naar je innerlijke ziel. Er worden dingen ‘opgeruimd’, waardoor er eindelijk plaats vrij komt voor hetgeen écht belangrijk is: jouw eigen weg kunnen gaan, en dit in liefde voor jezelf en voor de wereld.

In de voetsporen van de Inca’s: een onvergetelijke inspiratiereis die zoveel sporen heeft achtergelaten in de ziel van de vrouwen die dit hebben mogen ervaren…

Heidi


de inspiratiereis naar Zuid-Marokko

Deze trektocht door het Atlasgebergte heeft bij mij veel indruk gemaakt.
De manier hoe er voor ons gezorgd werd toen we onderweg waren, was heel bijzonder.

Het contact met de natuur en de grootsheid van de bergen zorgden voor diepgaande innerlijke gevoelens.
Iedere stap dichter naar de top bracht mij ook dichter bij mezelf.

Ik heb hier heel veel over mezelf geleerd.
Ik was vergeten hoe het was om echt te genieten.
Dankzij Inge en onze groep vol super mensen heb ik dit gevoel van genieten terug gevonden.
Dank u wel…

Mieke

+ = + = + = + =

Op trektocht in het Marokkaanse Atlasgebergte, voor acht dagen…het zou jammer zijn om dat te missen vertelde mijn hart me.
Met een hoofd op hol en een lichaam dat nog weigerde om mee te werken, door een burn-out, volgde ik toch mijn gevoel en schreef ik me, twijfelend, in voor deze trektocht.

Voorafgaand aan de reis diende ik mijn intenties door te geven. Dat was in mijn geval “makkelijk”: tot rust komen, mezelf terug vinden en helderheid krijgen over de toekomst. Drie evidente zaken voor een opgebrand lichaam en geest maar niet te bereiken in de vertrouwde omgeving.

Vol goede moed begon ik aan de reis, in de hoop op zijn minst de rust terug te vinden.

De klik met de groep gelijkgestemde vrouwen was er onmiddellijk op de luchthaven. Ik voelde het meteen, dit zou een bijzondere reis worden.
En zo was het ook.

Na een eerste echte kennismaking met de andere deelneemsters tijdens de avond in de (te) drukke stad Marrakech vertrokken we eindelijk naar het ‘paradijs’.
Tijdens de busrit kwamen de heuvels, bergen en besneeuwde bergtoppen steeds dichter bij, tegelijkertijd groeide enerzijds mijn twijfel over mijn kunnen en anderzijds de wil om de top te bereiken, dit als afsluiter van een mindere periode in mijn leven.

De zware last, de rugzak, werd overgedragen aan de muildieren. Samen met het afgeven van die rugzak viel er al een zware last van mijn schouders, ik zou deze week nergens moeten aan denken, behalve aan mezelf en aan wandelen. Wat een geweldig gevoel was dat…!

Door de ruimte die hierdoor ontstond was er plaats in mijn hoofd om tijdens het wandelen na te denken over de dagelijkse quote die ’s ochtends werd uitgedeeld. Het lijkt een zinnetje op een kaartje….maar vaak leverde het nadenken een ‘haha-ervaring’ op.
Zo was er een quote ‘open je ogen’…letterlijk makkelijk in die prachtige natuur, maar wat een toeval kan het zijn als je de dag nadien zonder het te beseffen zegt ‘dit is een eye-opener’ over een situatie die zich voordeed. Dit was een kantelpunt op mijn reis. Van hier af kreeg ik een boost van energie, inspiratie en rust.
Er was immers een grote struikelblok, namelijk de gouden kooi, die ik door dit inzicht achter me kon laten zonder enige twijfel. Een hoofdstuk werd afgesloten en de toekomst lachte me tegemoet.
De dagen nadien kon ik voluit genieten en dromen.

Naar het hoogtepunt van de reis, het bereiken van de top van de Toebkal, leefde ik toe. De groep was ondertussen gehecht aan mekaar en samen zouden we er van vroeg in de ochtend voor gaan. Een doel bijstellen zonder teleurgesteld te zijn…dat leerde ik op deze tocht. De natuur maakte de tocht bijzonder zwaar waardoor de top onbereikbaar was. Halt houden op 4050m en ervaren dat je tot het uiterste bent gegaan en dat goed goed genoeg is….ook dat bracht rust in mijn hoofd.
Tijdens de afdaling, waarbij we veel plezier beleefden met de groep, realiseerde ik me dat ik ondanks tegenslagen, die ik niet in de hand heb, toch het behaalde resultaat moet leren appreciëren en dat dat niet het einde van de wereld betekent. Mijn quote van de dag ‘wat kan er me gebeuren’ kreeg weer een bijzondere betekenis.

Na het hoogtepunt was het einde van de reis in zicht. Het afdalen en bijgevolg het naderen van het achter laten van de bergen, de berberdorpjes en de bijzonder fijne gesprekken met de medereizigers en gidsen maakte me emotioneel, er kwamen zelfs enkele tranen. Ook dat was een bijzonder moment aangezien ik al jaren op automatische piloot had meegedraaid zonder mijn emoties aan te spreken.

De laatste avond, in een riad met WIFI, bracht me terug dichter bij de realiteit. Maar net daar gebeurde er iets dat ik niet had durven dromen. Door de inzichten die ik had gekregen, de rust die ik in de dorpen had ervaren en een mail van het thuisfront die ik op dat moment te lezen kreeg vielen alle puzzelstukjes in mekaar…ik had het licht gezien.. ik wist wat ik zou gaan doen in de toekomst. Wat een verheldering. Mijn quote van de dag was dan ook weer toevallig: ‘geef je licht door aan anderen’…

Deze reis heeft dus een zeer grote invloed gehad op mij. Ik kwam tot rust, ik ontdekte terug dat ik emoties heb en ik kreeg verheldering over mijn toekomst. Voor mij voelt deze reis aan als herboren worden!

Met een gerust gemoed en vol energie kwam ik thuis en kan ik herbeginnen, a second change!

Ik ben Inge, de andere deelneemsters en de lokale gidsen ontzettend dankbaar om mij te begeleiden op mijn tocht!

Liesbet

+ = + = + = + =

SuzyIn 2012 kreeg ik via een nieuwsbrief een uitnodiging om deel te nemen aan een coaching reis (uitsluitend voor vrouwen) naar het Noorden van Zweden. Ondanks het feit dat mijn nieuwsgierigheid geprikkeld was, maar ik helaas een koukleum ben, liet ik deze opportuniteit aan mij voorbij gaan. Ik weet nog dat ik mij toen de bedenking maakte dat als er ooit een dergelijke reis in een warm land zou georganiseerd worden, ik wel zou deelnemen.

Begin dit jaar was het dan zover. Via de nieuwsbrief van Inge ontving ik de uitnodiging om deel te nemen aan de “leef je eigen leven inspiratiereis” naar Marokko. De timing kon niet beter zijn. Mijn relatie was na 7 jaar net afgesprongen, de balans tussen privé en werk was volledig uit evenwicht en ik had er dan ook nood aan om tot rust te komen en mij te heroriënteren. Ik schreef mij als eerste in, was razend enthousiast en telde de dagen af tot we uiteindelijk zouden vertrekken. Op reis gaan met mensen die je niet kent is niet evident maar ondanks het leeftijdsverschil klikte het van de eerste dag.

Deelname aan deze reis is een unieke ervaring geworden. Indrukken opdoen van het gastvrije Marokko, ondergedompeld worden in lokale gebruiken en gewoontes werden afgewisseld met coaching oefeningen die ons dichter bij ons zelf en onze “way forward” brachten. Verbazingwekkend wat een heldere kijk je krijgt op wat je werkelijk wil als je je door je intuïtie laat leiden, je je enkel op jezelf richt en dit alles in een omgeving die je tot rust brengt en soms zelfs tot de verbeelding sprak. De diepgaande gesprekken die we voerden, de tranen die af en toe vloeiden, het voelde allemaal heel vertrouwd aan.

Terug naar huis gaan was moeilijk. De week in Marokko was zo intens geweest dat afscheid nemen van het land, onze begeleiders en elkaar niet zonder emoties gepaard ging. Thuis wachtte ook het echte werk, namelijk het omzetten van onze levensdoelen in actieplannen.

Terugkijkend op de week in Marokko bezorgt mij automatisch een warm gevoel en een glimlach op mijn gezicht. Het was, om de terminologie van John Strelecky te gebruiken: met stip een museum week! Het voelt aan als een nieuwe energieke start met een duidelijk omlijnd doel voor ogen.

Een dikke pluim voor Inge voor het opzetten van dit uniek concept en het subtiel sturen en coachen van ons zodat we stap na stap dichter bij onze levensdromen uitkwamen. Ook dankjewel Inge om met ons ook je eigen ervaringen te delen.

De “leef je eigen leven inspiratiereis” is dan ook een aanrader voor alle vrouwen die zichzelf dag in dag uit voorbij rennen en hun levensdromen of doelen uit het oog verloren zijn. Ik ben alvast volgend jaar opnieuw van de partij!

Suzy


Waarom Patty besloot om mee te gaan naar Zweden

Ze vertelt het hier zelf: