Road to freedom

Stap naar het einde van de wereld in Finisterre, waar de pelgrims symbolisch hun kleren verbranden en hun oude gewoontes werkelijk afleggen.

Als meest westelijke punt van Europa werd de wilde Costa da Morte in Finisterre vroeger gezien als het einde van de wereld.
En symbolisch ook als poort naar nieuw leven.

Een journey into the unknown.

Speciaal voor vrouwen die een reis van verinnerlijking, zelfontdekking en avontuur willen maken

Deze tocht wordt momenteel niet georganiseerd. Welke prachtige innerlijke pelgrimstochten wél mogelijk zijn, dat lees je hier:

Waarom?

Tijdens deze tocht ga je in de voetsporen van de pelgrims die nog geen afscheid willen nemen, en die een nieuw einddoel zetten na het bereiken van Santiago de Compostella.

Op pelgrimstocht op de camino naar Finisterre en Muxia ga je op weg naar de onmetelijke oceaan, de deur naar een andere wereld. 
De Cabo da Morte in Finisterre met zijn vuurtoren is werkelijk het uiterste punt. Je stapt letterlijk tot je niet meer verder kunt en de oneindigheid je toekomt.

Het traject ademt een wilde Keltische energie.

De camino naar Finisterre nodigt je uit om het oude los te laten en de moed te hebben om te stappen in een nieuwe, onbekende reis.

Deze camino naar Finisterre is er eentje van rituelen en krachtplaatsen. Allemaal met als doel om jou te ondersteunen in je road to freedom.

Laat je raken, omringd door mede-pelgrims, door het aanschouwen van de zonsondergang, de wijdse oceaan en het ritueel van verbranden.
Ervaar hoe ze symbolisch de vernieuwing van je leven inluiden. En stap met die vernieuwde energie verder naar Muxia, de eindbestemming van deze Road to Freedom.

Wil jij ...

... De oceaan aanschouwen en een gevoel van vrijheid ervaren?

... Symbolisch op weg gaan naar vernieuwing in je leven?

... Al wandelend inzichten opdoen en luisteren naar je innerlijke stem?

... Je onderdompelen in de krachtige Keltische spirit en energie van de wilde zee?

Stap dan mee op de camino naar Finisterre en Muxia

Tijdens deze VrouwKracht pelgrimstocht Camino Fisterra, stap je als pelgrim van Santiago de Compostela, via Finisterre naar Muxia, de 2 energetische plekken aan de oceaan.

Fisterra · zonsondergang kijken
Camino de Fisterra
Camino de Fisterra
Fisterra · wegwijzer

Wat brengt het jou om mee te gaan?

Deze Road to freedom pelgrimstocht naar Finisterre en Muxia brengt je het unieke gevoel van pelgrimeren:

 • er ontstaat rust in je hoofd doordat je letterlijk je leven vertraagt;
 • je komt dichter bij jezelf en krijgt antwoorden voor je eigen weg;
 • al wandelend in de natuur doe je inzichten op en leer je weer luisteren naar je innerlijke stem.

En daarbij geef je jezelf:

 • de weldaad van een tocht waar je tijd maakt voor jezelf en eens even niks moet;
 • een volmondige JA voor jezelf wat al een heel proces in gang zet;
 • een uitdagende fysieke ervaring die je de weg naar je eigen sterkte wijst.

Tijdens het stappen kan je geraakt worden door een landschap of een uitspraak van een medepelgrim. Gesprekken van verrassende diepgang voeren. Je, door een lach en een traan, verbonden voelen met je medereizigsters die, net als jij, hun hart willen volgen en kiezen voor hun eigen weg.

Verleg je grenzen

Beleef een fysieke ervaring die je uitdaagt en die daardoor de kracht heeft om je tot bij je kern te brengen.

De camino wandelen, de bijzondere energie die er hangt en de coachinggesprekken onderweg brengen je wat je nodig hebt. De camino heeft de kracht om je te raken tot in het diepst van je ziel.

Dat heb ik al zo vaak aan den lijve mogen ervaren. En ook al die vrouwen die de afgelopen jaren al meestapten, ontdekten het. Als je een intentie zet, krijg je antwoorden.

Mi ruta de la libertad y de la paz.

In september 2017 liep ik zelf dit stuk. Ik wilde heel graag eens een camino alleen lopen.

Want ik voelde dat ik zelf ook nog een stukje te doen had. Iets te aanvaarden in mezelf dat me vrij zou maken. Waardoor ik vrede in mijn hart kon vinden.
Het was een echte camino, ook al heb ik ‘maar’ 4 dagen gestapt. Met zijn zware momenten, doorbraken en prachtige belevenissen.
 Ik liep 3 dagen in de mist. De 4e dag wist ik ineens waarom: ik mocht me niet laten afleiden en moest verwachtingen loslaten​ over dat het prachtig moest zijn. De enige plek waar ik kon kijken was in mezelf. Ik moest naar binnen.

Dus ging ik op een verlaten strand zitten, gaf me over aan het weer en zette prachtige muziek op. Toen klaarde het op. Binnenin mij.
Ik maakte connectie met mijn hart. 
Maar, wonder boven wonder, ook buiten klaarde het op. 's Avonds begon de zon zelfs te schijnen en kon ik getuige zijn van een prachtige zonsondergang aan het einde van de wereld.

Zo ongelofelijk mooi.

Ik vond vrijheid en vrede in mijn hart. En opnieuw zeg ik: “mijn god, wat hou ik van de camino.”

Inge

Ondersteunend coachingsprogramma

Omdat het een reis van verinnerlijking en zelfontdekking is, word je bijgestaan in je hele proces, dat al van tevoren start en na je tocht verder loopt.

Het bijzondere aan de VrouwKracht Inspiratiereizen is het delen, het inspireren en het aanmoedigen onder gelijkgestemde ondernemende geesten.

Ook is er de coaching die je van mij ontvangt tijdens jouw tocht. Ik begeleid jouw proces van grenzen verleggen en het door elkaar schudden van misschien wel vastgeroeste patronen en ideeën naar nieuwe inzichten. Zo laat het programma toe om de diepte in te gaan, gesprekken te voeren of schrijfopdrachten te doen.

Wat ook jouw thema is, wat er ook opkomt, het krijgt de ruimte en we stappen er samen doorheen.

Omdat de camino je geeft wat je nodig hebt - en dat is niet noodzakelijk wat je wil! - voorzien we tijdens de pelgrimstocht dagelijks ruimte om te bespreken en te verdiepen wat je bezighoudt. Op allerlei manieren en met verschillende werkvormen krijgt jouw proces alle aandacht.

Bovendien zullen we ook gebruik maken van de krachtige Keltische energie die er hangt en kan er ruimte zijn voor het houden van rituelen.

Dit allemaal met als doel dat jij helderheid en inzichten krijgt over jouw weg vooruit.

Na deze 8 dagen delen we voor de rest van ons leven iets bijzonders. Daarom komen we een maand na afloop opnieuw samen. We maken bewust tijd en ruimte voor de bezinking. Om er bij stil te staan hoe je niet alleen een pelgrim op de camino bent, maar ook een pelgrim in het leven.

Wie zijn je medereizigsters?

De deelneemsters aan deze VrouwKracht pelgrimstocht Camino naar Finisterre zijn madammen van de wereld: open-minded, positief en met een ondernemende geest.
Je:

 • houdt van reizen met een diepere betekenis;
 • durft je open te stellen voor je gevoel en intuïtie en staat tegelijk met twee voeten stevig op de grond;
 • ziet je grenzen verleggen en uit je comfortzone komen als een uitdaging;
 • wil op tocht gaan: op ontdekking in een land en ook naar de mogelijkheden in jezelf.

En tenslotte hou je van een goed gesprek en ben je, in de veilige omgeving tijdens deze inspiratiereis, bereid je kwetsbaar op te stellen en wil je met plezier delen en de anderen ondersteunen.

De pijlers van deze VrouwKracht inspiratiereis

Een VrouwKracht pelgrimstocht gaat uit van 4 pijlers:

 1. onderweg zijn: letterlijk en figuurlijk in beweging komen
 2. het stappen: een fysieke en mentale uitdaging
 3. zelfontdekking en zelfverrijking: de diepte in, gesprekken voeren, inzichten
 4. delen: steunen en gesteund worden

Belangrijk is dat je staat achter al deze 4 pijlers, met name dat je jezelf wil openstellen voor de gezamenlijke leermomenten en jouw ervaringen wil delen.

Inge Compen

Wie is Inge Compen?

Meer dan 10 jaar geleden gaf ik mijn marketingjob op, enkel met het vertrouwen en de wens om mensen te gaan begeleiden. Ik gooide het roer om en startte als ondernemer in coaching.

Ik gids vrouwen op hun pad van groei en voldoening. Daarbij krijgen ze een duwtje in de rug om hun richting, hun innerlijke kracht en vuur te (her)ontdekken zodat ze doen wat écht bij hen past.

Sinds 2012 begeleid ik vrouwen op inspiratiereis: coaching op reis in een land om, geholpen door de natuur en een uitdagende fysieke inspanning, stil te staan bij jezelf zodat je met hernieuwde energie richting kan geven aan je leven.

Zelf ondernam ik in 2014 mijn eerste pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Samen met mijn vader stapte ik in 32 dagen de 800 kilometer van de camino francès naar Santiago de Compostela. Het werd zowat mijn meest beklijvende ervaring ooit.

De lessen die het me opleverde, heb ik neergeschreven op mijn blog. (Ben je benieuwd? >> Klik dan hier.)

De ervaringen van de afgelopen jaren hebben me dan ook alleen maar gesterkt in de overtuiging dat in de natuur zijn, een uitdagende fysieke inspanning én uit je dagelijkse routine stappen, de ideale combinatie is om contact te maken met je diepste wensen, antwoorden te vinden op belangrijke levensvragen en oude ballast af te werpen.

Intussen mocht ik al meer dan 10 groepen vrouwen de kracht van de weg naar Compostela laten ervaren. Elke keer weer ontroert het me. Ik heb telkens het voorrecht om ongelofelijk mooie dingen te zien gebeuren bij de zowat 100 vrouwen die intussen mee op inspiratiereis gingen.

Verhalen vertellen, reizen, daarbij andere culturen ontdekken en inspirerende ontmoetingen hebben, een goed gesprek en een mooie zonsondergang zijn enkele van de dingen die mij blij maken.Daarnaast heb ik een achtergrond in NLP en familieopstellingen, ben ik geboeid door mindfulness en meditatie, kan ik teruggrijpen naar meer dan 10 jaar ervaring in coaching & loopbaanbegeleiding en behoor ik bij één van de eerste wandelcoaches in Vlaanderen.

Eerdere deelneemsters geven aan dat ik een gave heb om te voelen waar ze nood aan hebben en ze het appreciëren dat ze geen druk voelen maar juist de ruimte krijgen om te kiezen wanneer ze in gesprek gaan. 

Graag ga ik met jou op weg.

¡Buen camino!

Inge

Over de reis zelf

Om jou volop de ervaring van het pelgrimeren te gunnen, hebben we deze reis opgevat als echte pelgrimstocht. We kiezen daarom bewust voor:

 • een kleine groep vrouwen (minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers), waardoor je makkelijker contact maakt met andere pelgrims en ook van hun ervaringen leert;
 • een mix van logies, gaand van albergues tot hotels, steeds in meerpersoonskamers;
 • het zelf dragen van onze bagage.

Het is een tocht met 2 pittige dagen van bijna 30 kilometer, afgewisseld met kortere stukken. Dit zorgt voor balans en maakt dat de route goed te doen is.

Ieder wandelt op haar eigen tempo en, naar eigen behoefte, alleen of met de groep. Een gedetailleerd overzicht per dag ontvang je tijdens een bijeenkomst voor vertrek.

De planning

Deze tocht wordt momenteel niet georganiseerd.
Welke prachtige innerlijke pelgrimstochten wél mogelijk zijn, dat lees je hier

Op tocht: het reisprogramma

Dag 1
Vlucht naar Santiago, waar je de spirit proeft van de pelgrims die hun doel bereikt hebben en kennismaakt met de levendigheid van Santiago de Compostella. We gaan daar samen dineren.

Dag 2 tot en met 5
We gaan onderweg en dompelen ons onder in de Keltische spirit en de wilde energie van de oceaan. Je passeert kleine dorpen en gehuchten en loopt regelmatig over verlaten stukken. Een pelgrimstocht zou geen pelgrimstocht zijn als je niet ook getrakteerd wordt op stukken langs asfalt.
Je eerste blik op de oceaan gaat er een zijn van prachtige verwondering.
Aangekomen in Finisterre is er ruimte voor enkele rituelen. We zetten ons op het uiterste punt van de wereld, aan de vuurtoren en aanschouwen een prachtige zonsondergang.Wie wil, kan, net zoals andere pelgrims, symbolisch iets (van kleren) verbranden om oude gewoontes los te laten. Bovendien zijn er nog enkele, veel minder bekende krachtplekken waar ik je mee naartoe neem.

Camino de Fisterra
Camino de Fisterra
Fisterra · faro
Camino de Fisterra

Dag 6
Waar Finisterre symbool staat voor het loslaten van oude gewoontes, stappen we vandaag met deze vernieuwde energie in dat nieuwe leven, naar Muxia.
Een pittige tocht met adembenemende uitzichten die absoluut de moeite waard is.
Als aandenken aan je pelgrimstocht ontvang je de Muxiana, je oorkonde.

Dag 7
Ook Muxia ademt deze Keltische energie uit, maar is totaal anders dan Finisterre. Opnieuw een plek om je door te laten verrassen. In de ochtend heb je tijd om het kerkje van de Virxe da barca te bezoeken aan de voet van de kliffen waar meters hoge golven op de kust inbeuken.
Rond de middag vertrek je naar Santiago de Compostella waar je de namiddag vrij kan besteden, genietend van de sfeer en slenterend door de pittoreske straatjes van de historische stad. Je kan de kathedraal bezoeken waar het graf en het beeld van Jacobus op je wachten.
‘s Avonds is er tijd om de pelgrimsmis bij te wonen. Met wat geluk zie je de botafumeiro in actie: het grote wierookvat dat de paters aan een dik en lang touw door de kerk zwieren. Een beklijvend moment!

Dag 8 & slot
Op dag 8 is het moment gekomen om afscheid te nemen van elkaar, en weer naar huis terug te keren.

Camino de Fisterra
Fisterra · nulpaal 1
Fisterra

Wat de reis omvat

Op een rij wat de VrouwKracht pelgrimstocht Road to freedom omvat:

 1. een kick-off moment vóór de tocht om jou mentaal, praktisch en spiritueel voor te bereiden en te ondersteunen;
 2. een terugkom-moment na je pelgrimstocht;;
 3. individuele en groepscoachende gesprekken onderweg, die je helpen om de lessen van de camino om te zetten in inzichten voor jouw eigen weg;
 4. een praktische gids, die je ontvangt na je definitieve aanmelding, zodat je met een gerust hart naar jouw camino kan toeleven:
  • inpaktips
  • raad over wat je best meeneemt (en wat je vooral beter thuislaat ;-)
  • uitleg hoe je je fysiek kan voorbereiden
 5. stempelboekje (noodzakelijk om als pelgrim gezien te worden);
 6. caminogids en ervaringenboekje met dag per dag gedetailleerd overzicht van de tocht;
 7. jouw eigen pelgrimsschelp
 8. je oorkonde als bewijs van jouw pelgrimsprestatie;
 9. alle overnachtingen (in meerpersoonskamers) inclusief ontbijt in sfeervolle logies;
 10. transfer van de luchthaven naar Santiago, indien je op het afgesproken tijdstip op de luchthaven in Santiago bent;
 11. transfer van Muxia naar Santiago;
 12. transfer van Santiago naar de luchthaven.

Niet inbegrepen in de prijs:

 • heen- en terugvlucht
  (We geven je advies over de vluchten om zoveel mogelijk samen te reizen en helpen je, indien nodig, bij het boeken. Richtprijs: 300 euro. Je boekt je vluchten zo gauw we het minimum van 4 deelneemsters hebben. Wij geven je daarvoor een seintje.)
 • overige maaltijden
 • verplichte reis- en annulatieverzekering

De belangrijkste troeven voor jou

Je krijgt:

 • 8 onvergetelijke dagen, ondergedompeld op een tocht met prachtige, wilde energie;
 • 1-op-1- en groepscoachinggesprekken tijdens de pelgrimstocht om je eigen weg te vinden;
 • een kompas dat je leven richting geeft;
 • een samenballing van momenten die te vergelijken zijn met 3 jaar therapie.

Bovendien word je ondersteund door een ervaren pelgrim en coach.

Investeer in jezelf

De kosten

Geef jij jezelf dit moment van kracht en ruimte om tot jezelf te komen?

De prijs voor deze tocht in 2023 is nog niet bekend.

nu: 2 mooie extra's

EXTRA! 2 bonussen voor jou

bonus #1:

Toegang tot een trainingsprogramma om je hele lichaam te trainen, specifiek gemaakt voor de VrouwKracht tochten, met:

 • trainingsvideo's
 • uitgeschreven oefeningen

Zo heb je nog meer ondersteuning tijdens je voorbereiding op je wandeltocht.

bonus #2:

Een uniek 'Walk Your Way'-schrijfboekje voor het noteren van je inzichten en AHA’s onderweg.

Ga mee

Mee op stap

Wil jij je opgeven?

Meld je aan:

 • door een mail te sturen naar inge@vrouwkracht.be, met vermelding van je naam, adres en telefoonnummer,
 • of telefonisch op +32 473 95 40 58.

Je inschrijving is pas definitief na een telefonisch kennismakingsgesprek waarin we jouw drijfveren en verwachtingen bespreken.
We contacteren je zo snel mogelijk om dit gesprek in te plannen.

Besluit je mee te gaan? Dan sturen we je een voorschotnota. Je plek is gegarandeerd na ontvangst van je betaling daarvan.

Op deze reis zijn de VrouwKracht voorwaarden van toepassing. Het is belangrijk een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten voor jezelf.

Voorkom een gemiste kans

Tijdig reserveren loont

Mijn ervaring leert dat de plaatsen zeer vlot ingenomen worden.
En hoe vroeger je boekt, hoe gunstiger de vluchttarieven voor je zijn.

Ik spreek je graag

Eerst nog vragen?

Heb je nog vragen? Contacteer mij dan voor een vrijblijvend telefoongesprek om meer te ontdekken over de VrouwKracht Camino naar Finisterre op: +32 473 95 40 58.
Of mail me op inge@vrouwkracht.be. Ik sta je met plezier te woord.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten en met je op weg te gaan.

Inge Compen
Inge Compen