Reacties

Hoe weten wat je wil, een burn-out helpt voorkomen — 6 reacties

 1. Eind november 2014 was ik volledig op, letterlijk gecrasht. In april van dit jaar ben ik opnieuw begonnen met werken. In het begin was dat 50%, telkens een halve dag. Sinds vorige week doe ik 70% (twee volle dagen en de rest halve dagen). De eerste weken terug op het werk waren veel zwaarder dan ik me had kunnen inbeelden. Ik dacth dat ik er helemaal opnieuw zou kunnen invliegen, als vanouds. Maar dat bleek helemaal niet te lukken. Ik was blij als ik ’s middags thuis kwam en me in mijn bed kon kruipen. Het gebeurt steeds minder dat ik in de namiddag echt slaap, maar ik probeer me wel bezig te houden met dingen die mij ontspannen.
  Sinds kort probeer ik mijn ervaringen neer te schrijven in een blog over mijn burn-out. Deze is te volgen op https://charlysplace.wordpress.com/. De blog is work in progress. Momenteel zit ik nog niet aan het beschrijven van mijn burn-out, maar aan de fases die voorafgingen.
  De bedoeling van mijn blog is om andere mensen te helpen om het te voorkomen. De tips die ik heb meegekregen wilde ik niet voor mezelf houden. Want ik weet ondertussen dat er heel wat mensen rondlopen die er niet voor durven uitkomen. En dat is doodzonde. Als we de griep hebben zeggen we dat toch ook ronduit? Waarom zouden we dan niet mogen zeggen ‘het gaat niet meer, ik ben helemaal op?’. Hopelijk hebben jullie iets aan mijn verhaal.
  groetjes,

  Charlotte

  • Hoi Charlotte, dank je wel voor het brengen van je reactie. Ik vind het knap dat je er voor uit komt. En ik geloof ook dat het helpt als we er gewoon voor durven en mogen uitkomen. Daarom ga ik je blog ook delen op de Facebookpagina van VrouwKracht. Want voorkomen is beter dan genezen. Heel erg bedankt!

 2. Net gestart met bloggen om mijn burn-out letterlijk van me af te schrijven. Fijn te lezen dat er meer mensen kampen met deze problematiek en niet bij de pakken blijven zitten. Goe bezig!

  • hoi Sarah, ik wens je heel veel succes met het van je af schrijven. Ik geloof heel sterk in de kracht van schrijven en je gaat met jouw verhaal vast en zeker andere vrouwen een hart onder de riem steken. Als je wil, mag je ook op de Facebookpagina van VrouwKracht je link delen. Toi toi!

 3. Mijn crash dateert van oktober 2014. De aanloop ernaartoe begon zo’n acht jaar eerder. En ik wist heel goed wat ik wilde en wat ik waard was, maar liep op school tegen een muur van onbegrip. Ik was mezelf en kaartte de problemen meerdere keren aan bij mijn directie maar het hielp niet. Nu zijn we twee en een half jaar verder en ik blijf thuis. Voorlopig nog via loopbaanonderbreking maar binnenkort is dat potje op. Op mijn blog vind je heel wat stukjes over burn- en bore-out. Groetjes, Anna Berg

  • het is heel erg spijtig dat er vaak niet geluisterd wordt. Hopelijk kan je wel ergens een omgeving vinden waar wat jij wil en wat je waard bent ook gezien wordt en je een bijdrage kan leveren. Ik wens je alleszins heel erg veel succes. groetjes, Inge