Reacties

10 gouden regels voor vrouwen om het werk te doen dat bij je past — 10 reacties

  • hoi Karen, tja dat schuldgevoel en perfectionisme hè. Dat is voor mijn idee toch iets typisch vrouwelijks. Ik ga er zeker aandacht aan schenken voor een van de volgende artikels. Vaak lukt het ook om hier overheen te komen als je, bij wijze van spreken, tot in je tenen voelt wat je wil. Want dan word je daar helemaal enthousiast van als je dat in beelden giet. Dus als je ergens begint, zou ik starten met meer te gaan voelen. Door rustpauzes in te lassen (vooral als je het heel druk hebt en denkt dat je daar de tijd niet voor hebt). Door intuïtief te schrijven. Door alleen de bossen in te trekken. Door te lezen over wat je leuk vindt. Veel succes!

 1. Bedankt voor dit artikel Inge, de spijker op de kop zou ik zeggen.
  Mijn grrootste frustratie zit in het feit dat ik bezig ben een eigen zaak op te starten en intussen nog even te blijven werke voor een baas.
  Het probleem zit hem vooral dat de dagen, momenten dat ik voor mijn zaak werk, dan kan ik de wereld aan. De dagen dat ik moet gaan werken dan slaagt alles om in mijn leven. Ik geraak niet meer vooruit, slecht gehumeurd. Ik herken mezelf soms niet meer..

  • hoi Sonja, het is inderdaad heel moeilijk om op die manier in ‘2’ gesplitst te zijn. Mij heeft het erg geholpen om punt 1 en punt 2 te doen: eerst te beslissen dat ik er écht voor ga en vervolgens een moodboard te maken met de concrete dingen erop die ik dit jaar wil realiseren. Zo zijn er dingen op mijn pad gekomen die ik niet had verwacht of had gedacht maar die wel helemaal passen in wat er aan plaatjes op mijn moodboard hangt. Ik maak overigens niet alleen een moodboard over mijn werk, maar ook over vakantie, relaties, geld en wat er verder nog belangrijk voelt op dat moment. Veel succes met je zaak alleszins. En als je wil, mag je me altijd eens mailen om te vertellen met welke super ideeën je bezig bent.

 2. Dag Inge,
  dankjewel omdat je steeds je waardevolle artikels met ons deelt.
  Al naar gelang van het moment, zit er in elk punt wel een ‘addertje’. Maar punt 10 ZWIJG, is soms het lastigste.
  Hoewel het ook waardevol kan zijn om verschillende meningen te horen, is het inderdaad ontmoedigend als mensen dichtbij je eigenlijk niet snappen…
  Groetjes, Ingrid.

  • hoi Ingrid, waardevolle meningen van anderen zijn super belangrijk. Alleen moeten het meningen zijn die ons vooruit helpen. Dat is trouwens iets anders dan enkel toejuichen wat je doet. Het gaat er om dat het je idee beter maakt, soms door een andere invalshoek te geven. Niet iedereen hoeft te snappen wat je doet, als ze maar zien dat jij er blij van wordt. Toch?

 3. Dankjewel voor de tips die ik telkens herlees. Ik vind 3weg met schuldgevoel,4perfectiinisme, 6voel en 8vraag wie het moeilijkst.

  Groetjes, Nelle

  • hoi Nelle, tja dat zijn die typisch vrouwelijke eigenschappen waar je tegenaan loopt hè. Maar ik ben blij dat het herlezen van de tips jou houvast geeft.
   Voelen kan je doen door eens uit de ratrace en je bekende omgeving te stappen. Juist dan komt vaak de inspiratie en de ideeën. En dat is ook voelen.
   Veel succes hè.

 4. Mooi artikel. Fijn om te zien dat ik deze stappen al zet. Heb moeite met stap 4 en 10. Vooral de laatste vind ik lastig omdat ik graag mijn enthousiasme wil delen maar tegelijkertijd ook bang ben voor (negatieve) reacties waardoor ik toch weer ga twijfelen.

  • hoi Ruth, wat leuk iets van je te lezen! Wat fijn dat je goed bezig bent. Het is heel goed om je enthousiasme te delen. Daar worden we blij van. Toch? Kies enkele mensen die samen met jou enthousiast zijn. En hou de negatievelingen erbuiten. Dat laat je ideeën groeien. Veel succes.