Hoe zou het zijn, als je eens even helemaal kan afschakelen, om zo dichter bij jezelf en je levensdoel te komen?

Deconnect to reconnect

Dompel je onder in de rust van het Atlasgebergte,
daag jezelf uit op weg naar de top van de Toubkal,
laat jezelf coachen
en maak zo de reis van je leven naar verinnerlijking en zelfontdekking.

Data 2022 volgen
Geïnspireerd blijven? Klik op de knop

Wil jij ...

Wil jij terug rust voelen in je hoofd?
Wil jij dichter bij jezelf en je levensdoel komen?
Wil jij antwoorden vinden op belangrijke levensvragen?
Wil jij je grenzen verleggen, je kracht voelen en, misschien wel, je zelfvertrouwen verhogen?

Dan is de VrouwKracht ‘Deconnect to reconnect’ bezinningstocht in het Atlasgebergte iets voor jou.

Deconnect to reconnect

Stel je eens voor dat je stapt met enkel bergen om je heen, langs afgelegen dorpjes en met zicht op de imposante top van de Toubkal. Enkel natuur, rust en gelijkgestemde madammen.

Onderweg door een landschap en dorpjes waar mails, berichten en telefoontjes jou niet kunnen storen.

Beeld je in dat je zes dagen lang ondergedompeld wordt in deze rust, elke middag op de meest prachtige plekken een heerlijke picknick voorgeschoteld krijgt en ’s avonds halt houdt in een typisch Berbers dorpje.

Eens helemaal afschakelen…

Voel hoe je tijdens de tocht loskomt van alle ‘moetens’ en rollen uit je dagelijkse leven.

Ervaar hoe je, in de simpele levensomstandigheden en ontdaan van alle franjes, korter bij jezelf komt.

Maak contact, ver weg van alles wat er van jou verlangd wordt, met wat je écht wil.

Geloof gerust dat het onderweg gaan naar de top van de Toubkal jou helpt om door te breken.

trektocht Marokko
trektocht Marokko
trektocht Marokko
trektocht Marokko

Wat brengt het jou om mee te gaan?

Meegaan brengt jou:

 • er ontstaat rust in je hoofd;
 • je kan uit de maalstroom van negatieve, zelfs depressieve gedachten komen, die ook voorkomen bij burn-out;
 • je komt dichter bij jezelf en krijgt antwoorden voor je eigen weg, je levensdoel en wat er echt bij jou past.

Daarnaast:

 • boor je jouw kracht aan en ervaar je dat je meer kan dan je denkt;
 • kan je ballast loslaten en doorbraken creëren door de uitdagende fysieke inspanning;
 • doe je, al wandelend in de natuur, inzichten op en leer je weer luisteren naar je innerlijke stem.

En daarbij ervaar je:

 • een diepe verbondenheid met je medereizigsters;
 • de hartverwarmende gastvrijheid van het Berbervolk;
 • de overweldigende rust en eenvoud van het imposante en kleurrijke Atlasgebergte.

Na een donkere periode, zowel privé als professioneel, schreef deze rationele, onzekere sportieveling op zoek naar verstilling, zich in voor de inspiratiereis naar Marokko. Eerlijk gezegd verwachtte mijn nuchtere zelf geen aha-erlebnis: een mooie reis zou het zeker worden, en alles wat erbij kwam, zou een leuke extra zijn. En óf er leuke extraatjes waren! Het is niet altijd in woorden uit te drukken, maar ik heb geleerd dat je gevoel een even luide of zelfs luidere stem mag hebben dan je hoofd. Dat het niet egoïstisch is om aan zelfzorg te doen, maar dat het je zelfs in staat stelt om beter voor anderen te zorgen. Dat (in mijn geval letterlijk) vertragen ok is. Dat er, door open te staan voor jezelf en voor anderen, mogelijkheden en ervaringen je pad kruisen die je anders niet zou opmerken en voorbijlopen. Dat er veel metaforen bestaan tussen een trektocht en het dagelijkse leven. Ik heb zelfs geleerd dat onschuldige ezels je hart kunnen openbreken, enkel en alleen door je aan te kijken en een stapje dichterbij te komen, door vertrouwen te schenken. Ik heb ook gevoeld wat ik nodig heb om gelukkig te zijn, nu en in de toekomst. Aha-erlebnissen alom!

Daar waar ik vooraf het meest bang was voor de medereizigsters (“Wat als het niet klikt?”), voelde ik meteen connectie met deze ongelooflijk sterke, optimistische, flexibele, gevoelige en grappige vrouwen. Nooit eerder heb ik zo vaak geknuffeld, gehuild en gelachen met mensen die ik zo kort ken. De diepgang in de gesprekken, maar ook de luchtigheid in de grapjes, het gaf zoveel positieve energie! We voelden ons als een liefdevolle familie waarin voor elkaar gezorgd werd en iedereen zichzelf mocht zijn.

Het woord “ïnspiratiereis” is volledig terecht! Ik kom terug met heel veel inspiratie, energie en zelfvertrouwen. Ik zou het willen uitschreeuwen tegen elke vrouw die “op zoek” is: “Ga mee, je hebt niets te verliezen, integendeel! (Of misschien die zware last die je al zolang met je mee draagt.)” Deze reis was voor mij een kleine selectie van het echte leven, waarin alleen goede dingen bestonden: vriendschap, zelfzorg, natuur, beweging, vrijheid, vertrouwen, geen oordeel… Inge voelt perfect aan wanneer je haar nodig hebt. Zonder aandringen zorgt ze ervoor dat je kwijt kan wat er in je omgaat. Zonder een oordeel te vellen, laat ze je tot inzichten komen op een heel persoonlijke manier. Ik ben Inge en de gidsen, maar ook mijn prachtige medereizigsters ontzettend dankbaar voor deze magische momenten in Marokko!

Veerle

Ondersteunend coachingsprogramma

De VrouwKracht ‘Deconnect to reconnect’ bezinningstocht in het Atlasgebergte bevat alle ingrediënten van een innerlijke pelgrimstocht:

 • in de natuur zijn;
 • een fysieke inspanning leveren;
 • bewust tijd en ruimte nemen om af te schakelen.

Wat ook jouw thema is, wat er ook opkomt, het krijgt de ruimte en we stappen er samen doorheen.

Het doel?
Innerlijke rust ervaren, helderheid krijgen over je levensdoel, ballast loslaten en gaan doen wat écht bij je past.

Je wordt in jouw proces bijgestaan door een zeer ervaren coach en (innerlijke) pelgrim.

Via 1-op-1-coaching waar nodig, groepsgesprekken en allerlei opdrachten krijgt jouw proces alle aandacht. We besteden aandacht aan meditatie, mindset en beperkende overtuigingen.

Dit gebeurt op momenten die jij zelf kiest, in volle vrijheid en op jouw eigen tempo.

Eerdere deelneemsters geven terug dat dit een van de krachtige elementen is van een VrouwKracht inspiratiereis.

Daarnaast krijg je na terugkomst van de reis 1 uur individuele coaching, om je inzichten daadwerkelijk om te zetten naar stappen in je dagelijkse leven.

Verder is ook het delen, het inspireren en aanmoedigen onder gelijkgestemde vrouwen bijzonder aan de VrouwKracht inspiratiereizen.

Zelfs wanneer je niet echt een groepsmens bent, vind je er jouw plek.

Op trektocht in het Marokkaanse Atlasgebergte, voor acht dagen...het zou jammer zijn om dat te missen vertelde mijn hart me.
Met een hoofd op hol en een lichaam dat nog weigerde om mee te werken, door een burn-out, volgde ik toch mijn gevoel en schreef ik me, twijfelend, in voor deze trektocht.

Voorafgaand aan de reis diende ik mijn intenties door te geven. Dat was in mijn geval "makkelijk": tot rust komen, mezelf terug vinden en helderheid krijgen over de toekomst. Drie evidente zaken voor een opgebrand lichaam en geest maar niet te bereiken in de vertrouwde omgeving.

Vol goede moed begon ik aan de reis, in de hoop op zijn minst de rust terug te vinden.

De klik met de groep gelijkgestemde vrouwen was er onmiddellijk op de luchthaven. Ik voelde het meteen, dit zou een bijzondere reis worden.
En zo was het ook.

Na een eerste echte kennismaking met de andere deelneemsters tijdens de avond in de (te) drukke stad Marrakech vertrokken we eindelijk naar het 'paradijs'.
Tijdens de busrit kwamen de heuvels, bergen en besneeuwde bergtoppen steeds dichter bij, tegelijkertijd groeide enerzijds mijn twijfel over mijn kunnen en anderzijds de wil om de top te bereiken, dit als afsluiter van een mindere periode in mijn leven.

De zware last, de rugzak, werd overgedragen aan de muildieren. Samen met het afgeven van die rugzak viel er al een zware last van mijn schouders, ik zou deze week nergens moeten aan denken, behalve aan mezelf en aan wandelen. Wat een geweldig gevoel was dat...!

Door de ruimte die hierdoor ontstond was er plaats in mijn hoofd om tijdens het wandelen na te denken over de dagelijkse quote die 's ochtends werd uitgedeeld. Het lijkt een zinnetje op een kaartje....maar vaak leverde het nadenken een 'haha-ervaring' op.
Zo was er een quote 'open je ogen'...letterlijk makkelijk in die prachtige natuur, maar wat een toeval kan het zijn als je de dag nadien zonder het te beseffen zegt 'dit is een eye-opener' over een situatie die zich voordeed. Dit was een kantelpunt op mijn reis. Van hier af kreeg ik een boost van energie, inspiratie en rust.
Er was immers een grote struikelblok, namelijk de gouden kooi, die ik door dit inzicht achter me kon laten zonder enige twijfel. Een hoofdstuk werd afgesloten en de toekomst lachte me tegemoet.
De dagen nadien kon ik voluit genieten en dromen.

Naar het hoogtepunt van de reis, het bereiken van de top van de Toebkal, leefde ik toe. De groep was ondertussen gehecht aan mekaar en samen zouden we er van vroeg in de ochtend voor gaan. Een doel bijstellen zonder teleurgesteld te zijn...dat leerde ik op deze tocht. De natuur maakte de tocht bijzonder zwaar waardoor de top onbereikbaar was. Halt houden op 4050m en ervaren dat je tot het uiterste bent gegaan en dat goed goed genoeg is....ook dat bracht rust in mijn hoofd.
Tijdens de afdaling, waarbij we veel plezier beleefden met de groep, realiseerde ik me dat ik ondanks tegenslagen, die ik niet in de hand heb, toch het behaalde resultaat moet leren appreciëren en dat dat niet het einde van de wereld betekent. Mijn quote van de dag 'wat kan er me gebeuren' kreeg weer een bijzondere betekenis.

Na het hoogtepunt was het einde van de reis in zicht. Het afdalen en bijgevolg het naderen van het achter laten van de bergen, de berberdorpjes en de bijzonder fijne gesprekken met de medereizigers en gidsen maakte me emotioneel, er kwamen zelfs enkele tranen. Ook dat was een bijzonder moment aangezien ik al jaren op automatische piloot had meegedraaid zonder mijn emoties aan te spreken.

De laatste avond, in een riad met WIFI, bracht me terug dichter bij de realiteit. Maar net daar gebeurde er iets dat ik niet had durven dromen. Door de inzichten die ik had gekregen, de rust die ik in de dorpen had ervaren en een mail van het thuisfront die ik op dat moment te lezen kreeg vielen alle puzzelstukjes in mekaar...ik had het licht gezien.. ik wist wat ik zou gaan doen in de toekomst. Wat een verheldering. Mijn quote van de dag was dan ook weer toevallig: 'geef je licht door aan anderen'...

Deze reis heeft dus een zeer grote invloed gehad op mij. Ik kwam tot rust, ik ontdekte terug dat ik emoties heb en ik kreeg verheldering over mijn toekomst. Voor mij voelt deze reis aan als herboren worden!

Met een gerust gemoed en vol energie kwam ik thuis en kan ik herbeginnen, a second change!

Ik ben Inge, de andere deelneemsters en de lokale gidsen ontzettend dankbaar om mij te begeleiden op mijn tocht!

Liesbet

Wie zijn je medereizigsters?

De VrouwKracht inspiratiereizen zijn bedoeld voor warmhartige, bewuste vrouwen die:

 • houden van reizen met een diepere betekenis;
 • open-minded, positief en met ondernemende geest in het leven staan;
 • op zoek zijn naar hun eigen weg, zodat ze kunnen uitdrukken wie ze echt zijn.

Ze zijn madammen van de wereld die:

 • blij worden van een goed gesprek;
 • geloven dat grenzen verleggen en uit hun comfortzone komen, helpt om stappen te zetten in hun leven;
 • op tocht willen gaan: op ontdekking in een land, maar vooral ook naar de mogelijkheden in zichzelf en wat er écht bij hen past.
Inge Compen

Wie begeleidt jou?

Hoi hallo. Ik ben Inge Compen.

Sinds 2012 begeleid ik vrouwen op inspiratiereis. En, samen met de deelneemsters, vind ik het echt fantastische ervaringen die nog lang daarna nazinderen.

Het is mijn missie ‘to create a better world for and by women’.

Ik geloof in vrouwelijk leiderschap en dat vrouwelijke waarden zoals samenwerken en in verbinding gaan, zorgen voor elkaar en leven en werken vanuit je hart de elementen zijn voor een mooiere wereld.

In 2007 gaf ik mijn marketingjob op, enkel met het vertrouwen en de wens om mensen te gaan begeleiden. Ik deed een volledige carrièreswitch en startte als ondernemer. Intussen hielp ik velen met het ontdekken van wat ze écht willen, hun grenzen te verleggen en stappen te zetten om (nog meer) te doen wat bij hen past. Kortom, persoonlijk leiderschap te nemen in hun werk en hun leven.

Ik heb een achtergrond in NLP en familieopstellingen, ben geboeid door mindfulness en meditatie, ik grijp intussen terug op meer dan 10 jaar ervaring in coaching & loopbaanbegeleiding en ik behoor bij één van de eerste wandelcoaches in Vlaanderen.

Het is mijn doel dat jij een ‘experience for life’ hebt tijdens een VrouwKracht inspiratiereis. Ik gun je dat je kan verstillen in de hectiek van alle dag, ruimte kan nemen voor jezelf en versterkt met nieuwe inzichten weer naar huis gaat.
Daarom neem ik je graag mee naar bijzondere plekken in de wereld waar het leven ver afstaat van dat van ons. In de natuur. En met een fysieke inspanning. Want ik geloof dat uit je dagelijkse routine stappen, in de natuur zijn en de fysieke inspanning je helpen om te groeien, je grenzen te verleggen en nieuwe perspectieven te krijgen op je leven en je werk.

Voel jij het kriebelen?

Graag ga ik met je op weg!

De planning

De eerstvolgende tocht zal plaatsvinden in 2022.

In deze hectische tijd neem ik momenteel zelf even de ruimte om te laten ontstaan wat er wil ontstaan. In januari 2022 neem ik de ruimte om niks te moeten en trek door Colombia.
Nieuwe data voor de tochten komen vanaf februari online.

Ben je geïnspireerd?
Stuur me even een mailtje op inge@vrouwkracht.be en ik hou je als eerste op de hoogte wanneer nieuwe data en tochten online staan.

Op tocht: het reisprogramma

Dag 1

Deze ‘Deconnect to reconnect’ Trektocht brengt jou naar de Hoge Atlas in Marokko. Je vliegt op Marrakech Airport. Van hieruit laat je de drukte meteen achter je want we trekken onmiddellijk naar de natuur aan de voet van de Hoge Atlas.

trektocht Marokko

Dag 2 tot en met 7

De volgende ochtend wordt je bagage op muilezels geladen en vertrek je voor 6 dagen; jij, de groep, de muilezels en de begeleiders.

Je wandelt door prachtige valleien en langs klaterende beken, stijgt en daalt over ruige bergweggetjes en loopt door kleine Berberdorpjes. Je ervaart er een wereld die zo totaal anders is dan de onze.

De picknick-lunch krijg je geserveerd op een tapijt in de natuur door de begeleiders die in de buitenlucht voor jou elke dag met veel liefde een heerlijke maaltijd bereiden.

’s Avonds kan je de inspanning van de dag van je afspoelen, genieten van een heerlijke maaltijd en is er tijd om de indrukken van de dag te verwerken.

Op dag 6 ga je op weg naar de top van de Toubkal, met zijn 4167 meter de hoogste berg van Noord-Afrika. Je verlaat voor dag en dauw de berghut waar een vibe van excitement hangt.
Het uitzicht op de top en de voldoening die je voelt wanneer je iets doet wat je misschien niet voor mogelijk had gehouden, is onbeschrijfelijk.

Tijdens de ‘Deconnect to reconnect’ trektocht in het Atlasgebergte wandel je elke dag tussen 5 à 7 uur, steeds onder begeleiding van een berggids. De dag naar de top van de Toubkal zal je langer onderweg zijn. Toch is ook de klim naar de Toubkal geen technische beklimming. Het is wel een uitdagende tocht, omdat je de hoogte voelt. De afdaling door de sneeuw is dan weer een toppertje voor je innerlijke kind.

Deze inspiratiereis is haalbaar voor iedereen met een goede basisconditie en vooral met een positieve ‘spirit’.

trektocht Marokko
trektocht Marokko
trektocht Marokko
trektocht Marokko
trektocht Marokko
trektocht Marokko
trektocht Marokko

Tijdens de ‘Deconnect to reconnect’ trektocht logeer je in eenvoudige Berberguesthouses en berghutten met basisvoorzieningen.

De laatste nacht ruil je het eenvoudige logies in voor een luxe Berber-guesthouse.
Om jezelf te belonen voor de prachtige inspanningen die je de dagen ervoor geleverd hebt.

trektocht Marokko
trektocht Marokko
trektocht Marokko

Dag 8

De laatste dag alweer... De ochtend gebruik je om nog te genieten van de levendige sfeer in het dorp, een koffie of laatste Marokkaanse muntthee te drinken, je te vergapen aan de kleurrijke winkeltjes of wat souvenirs te kopen.

In de namiddag brengt een busje je naar de luchthaven van Marrakech en vertrek je naar huis met een tas vol indrukken, inzichten en kracht.

trektocht Marokko
trektocht Marokko
trektocht Marokko
trektocht Marokko

Wat de reis omvat

Je krijgt:

 • een reis naar jezelf in 8 prachtige dagen;
 • een fysieke uitdaging;
 • 1-op-1- en groepscoachinggesprekken om je op weg te zetten je eigen weg te vinden;
 • een kompas dat je leven richting geeft.

Daarnaast zit ook in de prijs vervat:

 1. 1 uur coaching na thuiskomst, via Skype of face-to-face, op een moment dat we samen kiezen;
 2. een praktische gids met voorbereid- en inpaktips;
 3. begeleiding door een crew van gidsen, kok en muildiermannen tijdens de trektocht;
 4. ontbijt, lunch en avondmaal tijdens de trektocht;
 5. bagagevervoer op muildieren;
 6. vervoer van en naar het Atlasgebergte, indien je op het afgesproken moment in Marrakech op de luchthaven bent;
 7. de overnachtingen, op basis van een gedeelde kamer.

Wat is er niet inbegrepen?

 • heen- en terugvlucht
  (We geven je advies over de vluchten om zoveel mogelijk samen te reizen en helpen je, indien nodig, bij het boeken. Richtprijs: 350 euro. Je boekt je vlucht van zo gauw we het minimum van 4 deelneemsters hebben. Wij geven je daarvoor een seintje.)
 • je maaltijden op de 1e en laatste (reis)dag;
 • drankjes, souvenirs en fooien voor de lokale crew;
 • verplichte reis- en annulatieverzekering;
 • eventuele kosten voor een paspoort (voor reizen naar Marokko heb je verplicht een paspoort nodig).

Investeer in jezelf

De kosten

Geef jij jezelf dit moment van kracht en ruimte om tot jezelf te komen?

De prijsinformatie volgt, wanneer ook de data voor 2022 bekend zijn.

nu: 2 mooie extra's

EXTRA! 2 bonussen voor jou

bonus #1:

Toegang tot een trainingsprogramma om je hele lichaam te trainen, specifiek gemaakt voor de VrouwKracht tochten, met:

 • trainingsvideo's
 • uitgeschreven oefeningen

Zo heb je nog meer ondersteuning tijdens je voorbereiding op je wandeltocht.

bonus #2:

Een uniek 'Walk Your Way'-schrijfboekje voor het noteren van je inzichten en AHA’s onderweg.

Ga mee

Mee op stap

Wil jij je opgeven?

Meld je aan:

 • door een mail te sturen naar inge@vrouwkracht.be, met vermelding van je naam, adres en telefoonnummer,
 • of telefonisch op +32 473 95 40 58.

Je inschrijving is pas definitief na een telefonisch kennismakingsgesprek waarin we jouw drijfveren en verwachtingen bespreken.
We contacteren je zo snel mogelijk om dit gesprek in te plannen.

Besluit je mee te gaan? Dan sturen we je een voorschotnota. Je plek is gegarandeerd na ontvangst van je betaling daarvan.

Op deze reis zijn de VrouwKracht voorwaarden van toepassing. Het is belangrijk een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten voor jezelf.

Voorkom een gemiste kans

Tijdig reserveren loont

Uitkijken naar is al een heel stuk van het plezier en ja zeggen tegen jezelf zet al een mooi proces in gang, dat heb ik al vaak genoeg mogen ervaren bij eerdere deelneemsters. Hoe geweldig is dat?

Wacht niet te lang met aanmelden, mijn ervaring is dat de tochten snel vol zitten. Daarnaast, hoe vroeger je boekt, hoe gunstiger de vluchttarieven zijn voor je (en voor je mede-reizigsters).

Oh, wat met covid? Dat lees je hier.

Ik spreek je graag

Eerst nog vragen?

Heb je nog vragen? Contacteer mij dan voor een vrijblijvend telefoongesprek om meer te ontdekken over de VrouwKracht trektocht naar Marokko, op:
+32 473 95 40 58. Of mail me op inge@vrouwkracht.be. Ik sta je met plezier te woord.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten en met je op weg te gaan.

Inge Compen
Inge Compen

Meer terugblikken van deelneemsters aan de tocht in woord & beeld

Deze trektocht door het Atlasgebergte heeft bij mij veel indruk gemaakt.
De manier hoe er voor ons gezorgd werd toen we onderweg waren, was heel bijzonder.

Het contact met de natuur en de grootsheid van de bergen zorgden voor diepgaande innerlijke gevoelens.
Iedere stap dichter naar de top bracht mij ook dichter bij mezelf.

Ik heb hier heel veel over mezelf geleerd.
Ik was vergeten hoe het was om echt te genieten.
Dankzij Inge en onze groep vol super mensen heb ik dit gevoel van genieten terug gevonden.
Dank u wel...

Mieke

Ik zat al een paar weken thuis met een burn-out en had een 'tijd voor mezelf reis' in gedachten. Zo kwam ik bij Inge van VrouwKracht terecht. De tocht door het atlasgebergte van Marokko heeft me heel wat inzichten en wijsheden bijgebracht. Ik was op zoek naar mezelf en bij deze zoektocht werd ik gedragen en gesteund door Inge haar fantastische coaching en inspirerende inzichten. Zij haalt het beste van jezelf naar boven. Ik ben er tijdens mijn tocht letterlijk uit kunnen stappen.

Mijn beste moment was tijdens het stappen in de mist. Ik kreeg mijn familieopstelling voor mij afgespeeld door de deelnemende gidsen, Inge en de andere vrouwen.

Ik heb er heel mooie vriendschappen opgebouwd en enorm veel liefde en warmte ervaren tijdens deze 8-daagse pelgrimstocht. Echt een aanrader!

Christel