Hoe zou het zijn als je, vanuit stilte en bezinning, contact maakt met de antwoorden van je hart?

Deconnect to reconnect

Geef je over aan de leegte en de weidsheid van de woestijn en maak jouw weg naar binnen.

za 12 - zo 20 november 2022

Wil jij ...

Wil jij spanning loslaten en rust vinden in je hoofd?

Wil jij luisteren naar de stem van je hart?

Wil jij ontdekken wie je werkelijk bent?

Dan is de VrouwKracht ‘Deconnect to reconnect’ bezinningstocht in de Sahara iets voor jou.

INCLUSIEF 24-UURS SOLO

bezinningsreis woestijn-retraîte Sahara
bezinningsreis woestijn-retraîte Sahara
bezinningsreis woestijnretraite Sahara

Eens helemaal afschakelen…

Tijdens deze woestijnretraite reis je figuurlijk naar die plek binnenin jezelf waar de antwoorden liggen. Net zoals nomaden van vruchtbare plek naar vruchtbare plek trekken, zo maak jij tijdens deze trektocht je weg naar binnen.

In de woestijn geef je je helemaal over aan een ritme dat bepaald wordt door het opkomen en ondergaan van de zon.

Het dagelijkse wandelen in de leegte, weidsheid en stilte van de Sahara laat alle spanning verdwijnen en helpt jou om te zijn in het moment.

Bovendien word je uitgenodigd voor een 24 uurs solo, waarbij je je op een eigen gekozen plek afzondert, om je over te geven aan dat dieper niveau van innerlijke wijsheid over wie je bent en wat je wil doen.

Deze rust helpt jou om contact te maken met je innerlijke kompas.

In de woestijn zijn betekent ook geen telefoon of elektriciteit, maar wél volledig in connectie gaan met jezelf en de natuur.

“God heeft voor de mens het land met water geschapen om in te wonen en de woestijn om zijn ziel te ontdekken"

(Berbers gezegde)

Wat brengt het jou om mee te gaan?

Meegaan brengt jou:

 • er ontstaat rust in je hoofd;
 • tijd en ruimte om te overdenken waar je staat en waar je naartoe wil;
 • je komt dichter bij jezelf en krijgt antwoorden voor je eigen weg, je levensdoel en wat er echt bij jou past.

Daarnaast krijg je:

 • kampvuur sessies met ruimte voor meditatie, gesprekken, zang en dans;
 • de zorg over je eigen kameel wat je nog meer in het nu houdt;
 • een diepe verbondenheid met de begeleiders en je medereizigsters;
 • een 24 uurs solo: gebaseerd op een oud ritueel om diep bij jezelf te komen en waardevolle inzichten op te doen over jezelf en je pad.
bezinningsreis woestijn-retraîte Sahara
bezinningsreis woestijn-retraîte Sahara
bezinningsreis woestijnretraite Sahara

Ondersteunend coachingsprogramma

De VrouwKracht ‘Deconnect to reconnect’ bezinningsreis, woestijnretraite naar de Sahara bevat alle ingrediënten van een innerlijke pelgrimstocht:

 • in de natuur zijn;
 • een fysieke inspanning leveren;
 • bewust tijd en ruimte nemen om af te schakelen.

Wat ook jouw thema is, wat er ook opkomt, het krijgt de ruimte en we stappen er samen doorheen.

Het doel?
Innerlijke rust ervaren, helderheid krijgen over je levensdoel, contact maken met jouw wilde hart en ballast loslaten om te zijn wie je écht bent.

Je wordt in jouw proces bijgestaan door een zeer ervaren coach en (innerlijke) pelgrim.

Via 1-op-1-coaching, waar nodig, groepsgesprekken en allerlei opdrachten krijgt jouw proces alle aandacht. We besteden aandacht aan meditatie, mindset en beperkende overtuigingen.

Dit gebeurt op momenten die jij zelf kiest, in volle vrijheid en op jouw eigen tempo.
Eerdere deelneemsters geven terug dat dit een van de krachtige elementen is van een VrouwKracht inspiratiereis.

Verder zijn ook de solo en een vuurceremonie prachtige, diepgaande rituelen om ballast los te laten en innerlijke kracht op te doen.

Daarnaast krijg je na terugkomst van de reis 1 uur individuele coaching, om je inzichten om te zetten naar stappen in je dagelijkse leven.

Verder is ook het delen, het inspireren en aanmoedigen onder gelijkgestemde vrouwen bijzonder aan de VrouwKracht inspiratiereizen.

Tijdens een VrouwKracht pelgrimstocht kan je de inzichten ervaren en voelen, in plaats van ze met je hoofd te bedenken. En dat is zo superkrachtig!

Wie zijn je medereizigsters?

De VrouwKracht inspiratiereizen zijn bedoeld voor warmhartige, bewuste vrouwen die:

 • houden van reizen met een diepere betekenis;
 • open-minded, positief en met ondernemende geest in het leven staan;
 • op zoek zijn naar hun eigen weg, zodat ze kunnen uitdrukken wie ze echt zijn.

Ze zijn madammen van de wereld die:

 • blij worden van een goed gesprek;
 • geloven dat grenzen verleggen en uit hun comfortzone komen, helpt om stappen te zetten in hun leven;
 • op tocht willen gaan: op ontdekking in een land, maar vooral ook naar de mogelijkheden in zichzelf en wat er écht bij hen past.

De uitgestrektheid van het landschap, de eindeloze duinen, de lichtschakeringen van oker, geel en bruin tegen het blauw van de hemel, de tintelingen van de sterrenhemel met de maan als sikkel in het midden, de sobere manier van leven ver weg van de hectische wereld van elke dag bieden ruimte voor een reis naar binnen.

De zacht glooiende heuvels nodigen uit om in stilte en vertrouwen te bezinnen en inzichten en ervaringen in liefde te delen met de groep. De subtiele, liefdevolle en professionele aanpak van Inge helpt je om te schitteren tijdens deze innerlijke reis.

De gemoedelijke sfeer middenin de natuur dichtbij de kamelen en de Berbers creëert de setting die nodig is om tot rust te komen, om los te laten en te kijken wat nodig is om verder te kunnen.

Na een week voel ik me blijer, lichter en sterker en weet ik dat ik uit liefde voor mezelf beslissingen mag nemen zonder me schuldig te voelen.

Dankjewel Inge om mijn gids te zijn tijdens deze fantastische tocht. Je hebt me letterlijk over ‘de berg’ geholpen en hebt me doen inzien dat er ook aan de andere kant duinen zijn.

Ik sluit jou en de andere fantastische vrouwen die meereisden liefdevol in mijn hart.

Nicole

De beslissing om mee te gaan op trektocht naar de Sahara heb ik nogal impulsief genomen. Ik voelde een klik met Inge en ik voelde ook dat ik er klaar voor was. Want na enkele pittige maanden had ik nood om deze periode op een manier af te sluiten die me weer mijn perspectieven liet zien. En dat was exact wat er gebeurde. Ik kon mijn 'inner struggles' op mijn manier en op mijn tempo beginnen een plaats geven. Met Inge en de groep als waardevolle begeleiders en ondersteuners die zo goed aanvoelden wat er op dit moment nodig was. Het was een bijzonder veilige, liefdevolle groep die iedereen droeg. Mijn hoogtepunt was de 'solo' ondanks dat ik er in het begin zo hard tegenop zag. Een kleine 24 uur alleen in de woestijn. Maar dit heeft zoveel stilte, tijd en ruimte gegeven die ik anders nog niet ervaren had.

Yvonne

Inge Compen

Wie begeleidt jou?

Hoi hallo. Ik ben Inge Compen.

Sinds 2012 begeleid ik vrouwen op inspiratiereis. En, samen met de deelneemsters, vind ik het echt fantastische ervaringen die nog lang daarna nazinderen.

Het is mijn missie ‘to create a better world for and by women’.

Ik geloof in vrouwelijk leiderschap en dat vrouwelijke waarden zoals samenwerken en in verbinding gaan, zorgen voor elkaar en leven en werken vanuit je hart de elementen zijn voor een mooiere wereld.

In 2007 gaf ik mijn marketingjob op, enkel met het vertrouwen en de wens om mensen te gaan begeleiden. Ik deed een volledige carrièreswitch en startte als ondernemer. Intussen hielp ik velen met het ontdekken van wat ze écht willen, hun grenzen te verleggen en stappen te zetten om (nog meer) te doen wat bij hen past. Kortom, persoonlijk leiderschap te nemen in hun werk en hun leven.

Ik heb een achtergrond in NLP en familieopstellingen, ben geboeid door mindfulness en meditatie, ik grijp intussen terug op meer dan 10 jaar ervaring in coaching & loopbaanbegeleiding en ik behoor bij één van de eerste wandelcoaches in Vlaanderen.

Het is mijn doel dat jij een ‘experience for life’ hebt tijdens een VrouwKracht inspiratiereis. Ik gun je dat je kan verstillen in de hectiek van alle dag, ruimte kan nemen voor jezelf en versterkt met nieuwe inzichten weer naar huis gaat.
Daarom neem ik je graag mee naar bijzondere plekken in de wereld waar het leven ver afstaat van dat van ons. In de natuur. En met een fysieke inspanning. Want ik geloof dat uit je dagelijkse routine stappen, in de natuur zijn en de fysieke inspanning je helpen om te groeien, je grenzen te verleggen en nieuwe perspectieven te krijgen op je leven en je werk.

Voel jij het kriebelen?

Graag ga ik met je op weg!

De planning

De eerstvolgende tocht vindt plaats van zaterdag 12 tot en met zondag 20 november 2022.

Hieronder vind je wat de tocht kost, wat het omvat en hoe je je kan opgeven.

Op tocht: het reisprogramma

Dag 1

Het programma start officieel in het Marokkaanse dorpje Foum Zguid. Meestal vliegt de groep samen. Zo is ook je transfer geregeld.

Dag 2 tot en met 6

Na het ontbijt reizen we vanuit Ouarzazate richting de woestijn. In het woestijndorp krijg je een heerlijke lunch op de binnenplaats van een prachtige herberg, waarna we met jeeps de woestijn in worden gebracht.
Daar wachten de woestijngids en kamelendrijvers je op in jouw eigen nomadenkamp. Het wordt je eerste avond onder de sterren en bij het kampvuur.

Vanaf nu zijn we onze eigen karavaan en leven we op het ritme van de woestijn, de zonsopgang en de zonsondergang.

Al onze bagage, proviand en tenten wordt gedragen door de dromedarissen die steeds met ons mee reizen. Je kan zelfs lopen met je eigen dromedaris.

We wandelen zoals het ons uitkomt en slaan ons kamp weer op wanneer we voelen dat het daar tijd voor is.
Gemiddeld lopen we zo’n 5 uur per dag (de pauzes niet meegerekend).
Je trekt over verschillende duinenpartijen, waaronder “Erg Sidre” en “Erg Chegaga”.

Onze gidsen leiden jou door de uitgestrektheid van de woestijn. De verbondenheid die je zal ervaren met hen, met de dromedarissen, met elkaar en met jezelf maakt deze tocht een bijzondere ervaring.

Overnachten doe je onderaan de duinen in een nomadentent die je deelt met 1 andere deelneemster of onder de adembenemende sterrenhemel rond het vuur.

Onze gidsen koken voor je en toveren steeds overheerlijke maaltijden op tafel, euhm tapijt. Stel je maar eens voor dat je ontbijt op een weelderig gedekt tapijt met zicht op de prachtige duinen in het ochtendlicht.

Tijdens deze dagen valt ook jouw 24 uurs solo. We bereiden dit samen voor, waarna jij een plekje uitzoekt. Voorzien van een typisch Marokkaanse shelter die voor jou opgezet wordt, eten en drinken, geef je je over aan deze once in a lifetime ervaring die jouw zintuigen volledig open zet. Na afloop pikken we jou weer op en is er ruimte om ervaringen te delen bij het vuur.

bezinningsreis woestijn-retraîte Sahara
woestijntocht
bezinningsreis woestijnretraite Sahara
bezinningsreis woestijnretraite Sahara
bezinningsreis woestijn-retraîte Sahara
bezinningsreis woestijn-retraîte Sahara
bezinningsreis woestijnretraite Sahara

Dag 7

Stilletjesaan wandelen we naar het eind van onze trektocht en nemen we afscheid van de woestijn. De jeeps pikken ons weer op en brengen ons terug naar de herberg in Foum Zguid.
We komen weer aan in de Marokkaanse bewoonde wereld. Hier kan je, na 5 dagen back to basics, genieten van een overheerlijke, uitgebreide wasbeurt.

Dag 8

Foum Zguid is een authentiek dorp, waar nomaden nog steeds traditiegetrouw hun geiten verhandelen op de markt. In de ochtend kan je hier nog even de sfeer proeven, alvorens we beginnen aan onze terugreis naar Ouarzazate.

Dag 9

In de vroege ochtend word je opgehaald en naar de luchthaven van Ouarzazate of Marrakech gebracht. Hier eindigt jouw avontuur en ben je een fantastische ervaring en een innerlijk kompas rijker.

Wat de reis omvat

Je krijgt:

 • een reis naar jezelf in 9 prachtige dagen;
 • een fysieke uitdaging, oorverdovende stilte en een schitterende sterrenhemel;
 • coachinggesprekken om je op weg te zetten je eigen weg te vinden;
 • een kompas dat je leven richting geeft.

Daarnaast zit ook in de prijs vervat:

 • 1 uur coaching na thuiskomst, via Skype of face-to-face, op een moment dat we samen kiezen;
 • een praktische gids met voorbereid- en inpaktips;
 • 5 dagen trektocht met 4x overnachtingen in een gedeelde nomadentent, inclusief 24 uurs solo;
 • begeleiding door een crew van woestijngids en kamelendrijvers tijdens de trektocht;
 • volpension met maaltijden, tussendoortjes en drankjes tijdens de trektocht;
 • retourtransfer van vliegveld Ouarzazate naar je accommodatie, indien je op het afgesproken moment in Ourzazate op de luchthaven bent;
 • privévervoer naar en van de woestijn;
 • 3 overnachtingen in hotel/herberg, op basis van een gedeelde kamer.

Wat is er niet inbegrepen?

 • heen- en terugvlucht;
  (We geven je advies over de vluchten om zoveel mogelijk samen te reizen en helpen je, indien nodig, bij het boeken. Richtprijs: 450 euro. Je boekt je vlucht van zo gauw we het minimum van 4 deelneemsters hebben. Wij geven je daarvoor een seintje.)
 • je maaltijden op de reisdagen;
 • persoonlijke uitgaven zoals souvenirs;
 • fooien voor de lokale crew;
 • verplichte reis- en annulatieverzekering;
 • eventuele kosten voor een paspoort (voor reizen naar Marokko heb je verplicht een paspoort nodig).

Het is moeilijk om in woorden te beschrijven wat deze reis met mij heeft gedaan. Ik voel dat het me heel veel heeft gebracht. De tocht was zo bijzonder en heel intens.

In de woestijn leerde ik genieten van het moment, om te leven in het nu zonder bezig te zijn met plannen maken voor morgen of piekeren over gisteren. Leren genieten van de kleine dingen zoals een heerlijk kopje thee met een koekje, liedjes zingen rond het kampvuur, kijken naar de zonsondergang, slapen onder de sterrenhemel,… dingen die in het dagelijkse leven allemaal zo gewoon lijken, maar die in de woestijn zo bijzonder waren.

Katleen

Inge heeft een bijzondere gave. Door tijdens de gesprekken de juiste vragen te stellen laat ze je zelf de inzichten ervaren.

Er was van in het begin ook een enorme klik met de andere dames waardoor ik een diepe verbondenheid voelde en me volledig open kon stellen. Ik heb dan ook nog nooit zoveel diepgaande gesprekken gehad, gelachen, gehuild en geknuffeld met ‘vreemden’.

Tijdens onze reis werden we super goed verzorgd door onze woestijngidsen en dromedarisdrijvers. Zij zorgden niet enkel voor onze bagage en tenten maar toverden ook telkens een echt feestmaal op tafel/tapijt.

En de solo, die was voor mij een absoluut hoogtepunt. Wat een unieke ervaring! De rust, het ritme van de woestijn, mijn oerinstinct dat eindelijk boven durfde komen, zonder nadenken mijn intuïtie volgen, de prachtige sterrenhemel, aan yoga doen en slapen onder die geweldige sterrenhemel, genieten op een duin van de zonsondergang en zonsopgang, kleine gelukjes, (zelf)vertrouwen, eigen kampvuurtje maken, luisteren naar de stem van je hart, geen storende gsm …

Kortom, het was een onvergetelijke ervaring die ik iedereen minstens één keer in zijn leven toewens. Dus, één van de dingen die ik geleerd heb, niet twijfelen maar doen!

Nele

Investeer in jezelf

De kosten

Geef jij jezelf dit moment van kracht en ruimte om tot jezelf te komen?

De prijs voor dit traject is 2297 euro.
Inclusief BTW voor particulieren, en exclusief BTW voor onderneemsters, die dit kunnen inbrengen als bedrijfskosten.

nu: 2 mooie extra's

EXTRA! 2 bonussen voor jou

bonus #1:

Toegang tot een trainingsprogramma om je hele lichaam te trainen, specifiek gemaakt voor de VrouwKracht tochten, met:

 • trainingsvideo's
 • uitgeschreven oefeningen

Zo heb je nog meer ondersteuning tijdens je voorbereiding op je wandeltocht.

bonus #2:

Een uniek 'Walk Your Way'-schrijfboekje voor het noteren van je inzichten en AHA’s onderweg.

Ga mee

Mee op stap

Wil jij je opgeven?

Meld je aan:

 • door een mail te sturen naar inge@vrouwkracht.be, met vermelding van je naam, adres en telefoonnummer,
 • of telefonisch op +32 473 95 40 58.

Je inschrijving is pas definitief na een telefonisch kennismakingsgesprek waarin we jouw drijfveren en verwachtingen bespreken.
We contacteren je zo snel mogelijk om dit gesprek in te plannen.

Besluit je mee te gaan? Dan sturen we je een voorschotnota. Je plek is gegarandeerd na ontvangst van je betaling daarvan.

Op deze reis zijn de VrouwKracht voorwaarden van toepassing. Het is belangrijk een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten voor jezelf.

Voorkom een gemiste kans

Tijdig reserveren loont

Uitkijken naar is al een heel stuk van het plezier en ja zeggen tegen jezelf zet al een mooi proces in gang, dat heb ik al vaak genoeg mogen ervaren bij eerdere deelneemsters.
Hoe geweldig is dat?

Wacht niet te lang met aanmelden, mijn ervaring is dat de tochten snel vol zitten. Daarnaast, hoe vroeger je boekt, hoe gunstiger de vluchttarieven zijn voor je (en voor je mede-reizigsters).

Oh, wat met covid? Dat lees je hier.

Ik spreek je graag

Eerst nog vragen?

Heb je nog vragen? Contacteer mij dan voor een vrijblijvend telefoongesprek om meer te ontdekken over de VrouwKracht ‘Deconnect to reconnect’ bezinningstocht en woestijnretraite, op:
+32 473 95 40 58.

Of mail me op inge@vrouwkracht.be. Ik sta je met plezier te woord.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten en met je op weg te gaan.

Inge Compen
Inge Compen