Hoe zou het zijn als je eens even helemaal kan afschakelen, om zo dichter bij jezelf te komen?

Deconnect to reconnect

Dompel je onder in de rust van het Atlasgebergte, daag jezelf uit op weg naar de top van de Toubkal en maak een reis van verinnerlijking en zelfontdekking.

trektocht Marokko

Deze reis heeft plaatsgevonden van zondag 29 april tot en met zondag 6 mei 2018.
Laat je alvast inspireren voor een volgende editie...

trektocht Marokko

Wil jij ...

Wil jij rust vinden in je hoofd?

Wil jij eens stil staan bij belangrijke levensvragen?

Wil jij dichter bij jezelf komen en antwoorden vinden voor je eigen weg?

Wil jij helderheid krijgen, moed ervaren en je kracht voelen?

Dan is de VrouwKracht Trektocht in het Atlasgebergte van Marokko iets voor jou.

Deconnect to reconnect

Stel je eens voor dat je stapt met enkel bergen om je heen, langs afgelegen dorpjes en met zicht op de imposante top van de Toubkal. Enkel natuur, rust en gelijkgestemde madammen.

Onderweg door een landschap en dorpjes waar je geen toegang hebt tot mails, internet en soms ook niet eens telefoon.

Beeld je in dat je zes dagen lang ondergedompeld wordt in deze rust, elke middag op de meest prachtige plekken een heerlijke picknick voorgeschoteld krijgt en ’s avonds halt houdt in een typisch Berbers dorpje.

trektocht Marokko
trektocht Marokko
trektocht Marokko

Eens helemaal afschakelen…

Voel hoe je daardoor loskomt van alle ‘moetens’ en rollen uit je dagelijkse leven.

Hoe je, weg van wat er van jou verlangd wordt, contact kan maken met wat je echt wil.

Beeld je in hoe de fysieke inspanningen, soms het afzien en het bereiken van de top van de Toubkal jou laten voelen welke kracht je hebt en tot wat je écht in staat bent.

In deze cultuur en levensomstandigheden die zo ver van ons afstaan, worden vastgeroeste patronen door elkaar geschud en komt er ruimte in je hoofd.

Deze trektocht door het Atlasgebergte heeft bij mij veel indruk gemaakt.
De manier hoe er voor ons gezorgd werd toen we onderweg waren, was heel bijzonder.

Het contact met de natuur en de grootsheid van de bergen zorgden voor diepgaande innerlijke gevoelens.
Iedere stap dichter naar de top bracht mij ook dichter bij mezelf.

Ik heb hier heel veel over mezelf geleerd.
Ik was vergeten hoe het was om echt te genieten.
Dankzij Inge en onze groep vol super mensen heb ik dit gevoel van genieten terug gevonden.
Dank u wel...

Mieke

Waarom wil jij deze unieke reis meemaken?

Het belangrijkste doel van de VrouwKracht inspiratiereis naar Marokko is om je grenzen te verleggen, jezelf te verrijken en ruimte te krijgen voor nieuwe inzichten.

En waauw, dat doet het. Op een week tijd gebeuren er fantastische dingen. Je wordt uitgedaagd, komt jezelf tegen en krijgt geweldige AHA’s.

Op VrouwKracht inspiratiereis gaan, betekent:

 • vertragen;
 • jezelf uitdagen en uit je comfortzone komen;
 • banden smeden met gelijkgestemde madammen van de wereld;
 • openstaan voor nieuwe inzichten, richting krijgen en helderheid zien over je weg vooruit, in je leven en in je werk

En daarbij geef je jezelf:

 • de weldaad van 8 dagen simpel leven en eens even niks moeten;
 • een volmondige JA voor jezelf wat al een heel proces in gang zet;
 • een uitdagende fysieke ervaring die je de weg naar je eigen sterkte wijst.

Wat brengt het jou om mee te gaan?

Meegaan brengt jou:

 • er ontstaat rust in je hoofd;
 • je komt dichter bij jezelf en krijgt antwoorden om je eigen weg te vinden;
 • je boort jouw unieke kracht aan en ervaart dat je meer kan dan je denkt;
 • al wandelend in de natuur doe je inzichten op en leer je weer luisteren naar je innerlijke stem.

Daarnaast ervaar je:

 • verbondenheid met je medereizigsters
 • de hartverwarmende gastvrijheid van het Berbervolk;
 • de overweldigende rust en eenvoud in de natuur van het imposante en kleurrijke Atlasgebergte;

Op trektocht in het Marokkaanse Atlasgebergte, voor acht dagen...het zou jammer zijn om dat te missen vertelde mijn hart me.
Met een hoofd op hol en een lichaam dat nog weigerde om mee te werken, door een burn-out, volgde ik toch mijn gevoel en schreef ik me, twijfelend, in voor deze trektocht.

Voorafgaand aan de reis diende ik mijn intenties door te geven. Dat was in mijn geval "makkelijk": tot rust komen, mezelf terug vinden en helderheid krijgen over de toekomst. Drie evidente zaken voor een opgebrand lichaam en geest maar niet te bereiken in de vertrouwde omgeving.

Vol goede moed begon ik aan de reis, in de hoop op zijn minst de rust terug te vinden.

De klik met de groep gelijkgestemde vrouwen was er onmiddellijk op de luchthaven. Ik voelde het meteen, dit zou een bijzondere reis worden.
En zo was het ook.

Na een eerste echte kennismaking met de andere deelneemsters tijdens de avond in de (te) drukke stad Marrakech vertrokken we eindelijk naar het 'paradijs'.
Tijdens de busrit kwamen de heuvels, bergen en besneeuwde bergtoppen steeds dichter bij, tegelijkertijd groeide enerzijds mijn twijfel over mijn kunnen en anderzijds de wil om de top te bereiken, dit als afsluiter van een mindere periode in mijn leven.

De zware last, de rugzak, werd overgedragen aan de muildieren. Samen met het afgeven van die rugzak viel er al een zware last van mijn schouders, ik zou deze week nergens moeten aan denken, behalve aan mezelf en aan wandelen. Wat een geweldig gevoel was dat...!

Door de ruimte die hierdoor ontstond was er plaats in mijn hoofd om tijdens het wandelen na te denken over de dagelijkse quote die 's ochtends werd uitgedeeld. Het lijkt een zinnetje op een kaartje....maar vaak leverde het nadenken een 'haha-ervaring' op.
Zo was er een quote 'open je ogen'...letterlijk makkelijk in die prachtige natuur, maar wat een toeval kan het zijn als je de dag nadien zonder het te beseffen zegt 'dit is een eye-opener' over een situatie die zich voordeed. Dit was een kantelpunt op mijn reis. Van hier af kreeg ik een boost van energie, inspiratie en rust.
Er was immers een grote struikelblok, namelijk de gouden kooi, die ik door dit inzicht achter me kon laten zonder enige twijfel. Een hoofdstuk werd afgesloten en de toekomst lachte me tegemoet.
De dagen nadien kon ik voluit genieten en dromen.

Naar het hoogtepunt van de reis, het bereiken van de top van de Toebkal, leefde ik toe. De groep was ondertussen gehecht aan mekaar en samen zouden we er van vroeg in de ochtend voor gaan. Een doel bijstellen zonder teleurgesteld te zijn...dat leerde ik op deze tocht. De natuur maakte de tocht bijzonder zwaar waardoor de top onbereikbaar was. Halt houden op 4050m en ervaren dat je tot het uiterste bent gegaan en dat goed goed genoeg is....ook dat bracht rust in mijn hoofd.
Tijdens de afdaling, waarbij we veel plezier beleefden met de groep, realiseerde ik me dat ik ondanks tegenslagen, die ik niet in de hand heb, toch het behaalde resultaat moet leren appreciëren en dat dat niet het einde van de wereld betekent. Mijn quote van de dag 'wat kan er me gebeuren' kreeg weer een bijzondere betekenis.

Na het hoogtepunt was het einde van de reis in zicht. Het afdalen en bijgevolg het naderen van het achter laten van de bergen, de berberdorpjes en de bijzonder fijne gesprekken met de medereizigers en gidsen maakte me emotioneel, er kwamen zelfs enkele tranen. Ook dat was een bijzonder moment aangezien ik al jaren op automatische piloot had meegedraaid zonder mijn emoties aan te spreken.

De laatste avond, in een riad met WIFI, bracht me terug dichter bij de realiteit. Maar net daar gebeurde er iets dat ik niet had durven dromen. Door de inzichten die ik had gekregen, de rust die ik in de dorpen had ervaren en een mail van het thuisfront die ik op dat moment te lezen kreeg vielen alle puzzelstukjes in mekaar...ik had het licht gezien.. ik wist wat ik zou gaan doen in de toekomst. Wat een verheldering. Mijn quote van de dag was dan ook weer toevallig: 'geef je licht door aan anderen'...

Deze reis heeft dus een zeer grote invloed gehad op mij. Ik kwam tot rust, ik ontdekte terug dat ik emoties heb en ik kreeg verheldering over mijn toekomst. Voor mij voelt deze reis aan als herboren worden!

Met een gerust gemoed en vol energie kwam ik thuis en kan ik herbeginnen, a second change!

Ik ben Inge, de andere deelneemsters en de lokale gidsen ontzettend dankbaar om mij te begeleiden op mijn tocht!

Liesbet

Ondersteunend coachingsprogramma

Het bijzondere aan de VrouwKracht Inspiratiereizen is het delen, het inspireren en aanmoedigen onder gelijkgestemde ondernemende geesten.

Ook is er de coaching die je van mij ontvangt. Ik begeleid jouw proces van grenzen verleggen en het door elkaar schudden van misschien wel vastgeroeste patronen en ideeën naar nieuwe inzichten. Zo laat het programma toe om de diepte in te gaan, gesprekken te voeren of schrijfopdrachten te doen.

Zo krijg jij helderheid en inzichten over jouw weg vooruit.

Daarnaast krijg je na terugkomst van de reis 1 uur individuele coaching, om je inzichten om te zetten naar stappen in je dagelijkse leven.

Wie zijn je medereizigsters?

De deelneemsters aan deze VrouwKracht trektocht naar Marokko zijn madammen van de wereld: open-minded, positief en met een ondernemende geest.

Je bent een warmhartige, bewuste vrouw die ervan houdt te groeien in persoonlijk leiderschap.

Je durft je open te stellen voor je gevoel en intuïtie en staat tegelijk met twee voeten stevig op de grond.

Je grenzen verleggen en uit je comfortzone komen zie je als een uitdaging.

Je staat open voor nieuwe ervaringen en totaal verschillende culturen.

In de veilige omgeving tijdens deze inspiratiereis ben je bereid je kwetsbaar op te stellen en wil je met plezier delen en de anderen helpen, zowel persoonlijk als professioneel.

De peilers van deze VrouwKracht inspiratiereis

De VrouwKracht trektocht naar Marokko gaat uit van 4 pijlers:

 1. Buiten zijn: in de natuur en daardoor korter bij je eigen natuur
 2. Onderweg zijn: in beweging komen, letterlijk en figuurlijk
 3. Eenvoud: eenvoudig logies, in gedeelde kamers, want less is more
 4. Bezinning: de diepte in, gesprekken voeren, inzichten, zelfontdekking
Inge Compen

Wie begeleidt jou?

Hoi hallo. Ik ben Inge Compen.

Reeds 4 jaar begeleid ik vrouwen op inspiratiereis. En, samen met de deelneemsters, vind ik het echt fantastische ervaringen die nog lang daarna nazinderen.

Het is mijn missie ‘to create a better world for and by women’.

Ik geloof in vrouwelijk leiderschap en dat vrouwelijke waarden zoals samenwerken en in verbinding gaan, zorgen voor elkaar en leven en werken vanuit je hart de elementen zijn voor een mooiere wereld.

In 2007 gaf ik mijn marketingjob op, enkel met het vertrouwen en de wens om mensen te gaan begeleiden. Ik deed een volledige carrièreswitch en startte als ondernemer. Intussen hielp ik velen met het ontdekken van wat ze écht willen, hun grenzen te verleggen en stappen te zetten om (nog meer) te doen wat bij hen past. Kortom, persoonlijk leiderschap te nemen in hun werk en hun leven.

Het is mijn doel dat jij, als vrouwelijke ondernemende geest, een ‘experience for life’ hebt tijdens een VrouwKracht inspiratiereis door de bijzondere ervaringen. Als dat tot nieuwe perspectieven leidt die jou naar dat next level in persoonlijk leiderschap brengen, dan is dat fantastisch.
Daarom neem ik je graag mee naar bijzondere plekken in de wereld waar het leven ver afstaat van dat van ons. In de natuur. En met een fysieke inspanning. Want ik geloof dat uit je dagelijkse routine stappen, in de natuur zijn en de fysieke inspanning je helpen om te groeien, je grenzen te verleggen en nieuwe perspectieven te krijgen op je leven en je werk. En met deze intentie kan een reis in een land zomaar een reis naar jezelf betekenen.

Voel jij het kriebelen?

Graag ga ik met je op weg!

De planning voor 2018

De VrouwKracht Inspiratiereis in het Atlasgebergte van Marokko heeft plaatsgevonden van zondag 29 april tot en met zondag 6 mei 2018.

Deze VrouwKracht Trektocht bracht ons naar het prachtige en kleurrijke Atlasgebergte in Marokko. Daar konden we genieten van de gastvrijheid van het Berbervolk en verbleven we 6 dagen lang in de natuur, onderweg naar Mount Toubkal.

Op tocht: het reisprogramma

Dag 1

Aankomst in Marrakech, waar je je intrek neemt in een prachtige Riad in het centrum. Riad is het Arabische woord voor tuin; het zijn oude herenhuizen met een koele binnenplaats of tuin.
‘s Avonds kan je het beroemde plein Jemaa el Fna bezoeken, waar het elke avond weer opnieuw een spektakel is met dansers, acrobaten, verhalenvertellers, muzikanten en de talloze eetstalletjes.

kasbahhotel
trektocht Marokko

Dag 2 tot en met 7

De komende dagen laat je de drukte voor wat het is. Je wordt opgepikt aan de Riad en een mooie rit van ongeveer 1,5 uur brengt je naar het eerste bergdorp waar de trektocht start. Hier wordt je bagage op muilezels geladen en vertrek je voor 6 dagen; jij, de groep, de muilezels en de begeleiders.
Je wandelt door prachtige valleien en langs klaterende beken, komt door kleine, gezellige Berberdorpjes en ervaart een wereld die zo totaal anders is dan de onze.
Je krijgt een prachtig zicht vanaf de top van de Toubkal met zijn hoogte van 4000 meter, die we met ondersteuning en aanmoediging van elkaar kunnen bereiken.

Je wandelt elke dag tussen de 4 en de 6 uur onder begeleiding van onze geweldige gidsen Mohamed en Omar. De tochten zijn pittig. De wandeling naar de top van de Toubkal is uitdagend, omdat je de hoogte voelt. Maar met de aanmoediging van elkaar is ook deze uitdaging haalbaar. En de uitzichten maken het absoluut de moeite waard.

Deze trektocht is haalbaar voor iedereen met een basisconditie en vooral met een goede ‘spirit’.

’s Avonds kan je de inspanning van de dag van je afspoelen, genieten van een heerlijke maaltijd en is er tijd om de indrukken van de dag te verwerken.

Tijdens deze tocht logeer je in eenvoudige Berberguesthouses en berghutten met basisvoorzieningen. De picknick-lunch krijg je geserveerd op een tapijt in de natuur door de begeleiders die in de buitenlucht voor jou elke dag met veel liefde een heerlijke maaltijd bereiden.

trektocht Marokko
trektocht Marokko
trektocht Marokko
trektocht Marokko
trektocht Marokko
trektocht Marokko
trektocht Marokko

De laatste nacht ruil je het eenvoudige logies in voor een luxe Berber-guesthouse.
Als kers op de taart.
Om jezelf te belonen voor de prachtige inspanningen die je de dagen ervoor geleverd hebt.

trektocht Marokko
trektocht Marokko
trektocht Marokko

Dag 8

De laatste dag alweer... De ochtend gebruik je om nog te genieten en uit te rusten. We maken de ruimte om de indrukken van de afgelopen dagen in actieplannen voor de toekomst te gieten. Ook is er nog een individueel gesprek met Inge.

In de namiddag brengt een busje je naar de luchthaven van Marrakech en vertrek je naar huis met een tas vol indrukken, inzichten en hernieuwde kracht.

trektocht Marokko
trektocht Marokko
trektocht Marokko
trektocht Marokko

Wat de reis omvat

Op een rij wat de VrouwKracht trektocht naar Marokko omvat, de belangrijkste troeven voor jou.

Je krijgt:

 • een reis naar jezelf in 8 prachtige dagen en een fysieke uitdaging;
 • coachinggesprekken om je op weg te zetten je eigen weg te vinden;
 • een kompas dat de rest van je leven richting geeft;
 • een samenballing van momenten die te vergelijken zijn met 3 jaar therapie.

Daarnaast zit ook in de prijs vervat:

 1. 1 uur coaching na thuiskomst, via Skype of face-to-face, op een moment dat we samen kiezen;
 2. een praktische gids met voorbereid- en inpaktips;
 3. een geweldige crew van gidsen, een kok en muildiermannen die je in de watten leggen en begeleiden tijdens de trektocht;
 4. ontbijt, lunch en avondmaal tijdens de trektocht, met liefde bereid door deze begeleiders;
 5. bagagevervoer op muildieren;
 6. de vluchten heen en terug (Brussel – Marrakech) + luchthaventaksen;
 7. luchthaventransfers en vervoer van en naar het Atlasgebergte;
 8. de overnachtingen, op basis van gedeelde kamer:
  • 1 overnachting in een Riad hotel, inclusief ontbijt
  • 5 overnachtingen in eenvoudige Berber guesthouses en berghutten tijdens de trektocht
  • 1 overnachting in een luxe Berber guesthouse (diner en ontbijt)
;
 9. complete reis- en annulatieverzekering met Allianz Global Assistance.

Dat is dus bijna alles ;-)

Wat is er niet inbegrepen?

 • overige maaltijden in Marrakech en tijdens de reis/transferdagen;
 • drankjes, souvenirs en fooien voor de lokale crew.

Ga mee

Mee op stap

Wil je je opgeven voor een nieuwe reis? Die staat nog niet gepland. Maar bel me op +32 473 95 40 58, of stuur een mail (inge@vrouwkracht.be) en ik neem contact met jou op.

Ik spreek je graag

Eerst nog vragen?

Heb je nog vragen? Contacteer mij dan voor een vrijblijvend telefoongesprek om meer te ontdekken over de VrouwKracht trektocht naar Marokko, op:
+32 473 95 40 58. Of mail me op inge@vrouwkracht.be. Ik sta je met plezier te woord.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten en met je op weg te gaan.

Inge Compen
Inge Compen