Vertragen, loskomen en zinderende inspiratie opdoen voor jezelf, je bedrijf en een vervuld leven.

Met 8 onderneemsters. In de stilte van de Sahara.

Inclusief 24 uurs solo

data voor 2023 volgen
Voor onderneemsters

Maak je hoofd leeg en geniet van de innerlijke rust die over je heen daalt.
Krijg een klare kijk op je dromen en waar je naartoe wil met je bedrijf en leven.
Ontwikkel een nieuwe visie, voel weer focus en hernieuwde goesting om stappen te zetten.

bezinningsreis woestijnretraite Sahara

Jij wil voelen dat je leeft

Je bent een onderneemster die houdt van vrijheid en hebt al wat jaren op de teller staan.

Je ervaart dat ondernemen best eenzaam kan zijn.

Je hebt veel ballen in de lucht te houden, beslissingen te nemen en taken te doen.
Je agenda is vol. Af en toe gewoon té vol.

Met wilde ideeën of nieuwe plannen ga je niet makkelijk naar de mensen in je omgeving want die verklaren je zo al voor gek.

Wanneer je voelt dat er een groeistap zit aan te komen of dat het roer om mag, is het moeilijk om daar eens écht bij stil te staan.

Wanneer je op zo’n kruispunt staat, geraak je wel eens de connectie met jezelf kwijt.

Terwijl je graag wil voelen dat je lééft.

Want je wil ooit kunnen terugkijken op je leven en zien dat je bezig bent geweest met dat waar jij écht warm van werd.

Je weet diep vanbinnen dat het tijd is om even af te schakelen en de natuur in te gaan

De woestijn is puur. Wijds. Zonder afleiding.

Je leeft hele dagen buiten, op het ritme van de zon.
Je gaat helemaal back to basic. Ontdaan van alle franjes.

De prachtigste sterrenhemel en de stilte laten je onderdeel voelen van iets groters.

Hier kan je simpelweg zijn. Geen moetens.

De perfecte plek om een nieuwe visie te ontwikkelen.

Omdat je een klare kijk krijgt op de dingen, dankzij de afwezigheid van alle ruis.

In de Sahara creëer je helderheid en is er ruimte om contact te maken met je eigen natuur.

Hier word je gedragen om je leven te aanschouwen en te ontdekken wat je diep vanbinnen wil zodat je weer focus kan ervaren.

Marokko Mastermind
Marokko Mastermind
bezinningsreis woestijnretraite Sahara

De uitgestrektheid van het landschap, de eindeloze duinen, de lichtschakeringen van oker, geel en bruin tegen het blauw van de hemel, de tintelingen van de sterrenhemel met de maan als sikkel in het midden, de sobere manier van leven ver weg van de hectische wereld van elke dag bieden ruimte voor een reis naar binnen.

De zacht glooiende heuvels nodigen uit om in stilte en vertrouwen te bezinnen en inzichten en ervaringen in liefde te delen met de groep. De subtiele, liefdevolle en professionele aanpak van Inge helpt je om te schitteren tijdens deze innerlijke reis.

De gemoedelijke sfeer middenin de natuur dichtbij de kamelen en de Berbers creëert de setting die nodig is om tot rust te komen, om los te laten en te kijken wat nodig is om verder te kunnen.

Na een week voel ik me blijer, lichter en sterker en weet ik dat ik uit liefde voor mezelf beslissingen mag nemen zonder me schuldig te voelen.

Dankjewel Inge om mijn gids te zijn tijdens deze fantastische tocht. Je hebt me letterlijk over ‘de berg’ geholpen en hebt me doen inzien dat er ook aan de andere kant duinen zijn.

Ik sluit jou en de andere fantastische vrouwen die meereisden liefdevol in mijn hart.

Nicole

De beslissing om mee te gaan op trektocht naar de Sahara heb ik nogal impulsief genomen. Ik voelde een klik met Inge en ik voelde ook dat ik er klaar voor was. Want na enkele pittige maanden had ik nood om deze periode op een manier af te sluiten die me weer mijn perspectieven liet zien. En dat was exact wat er gebeurde. Ik kon mijn 'inner struggles' op mijn manier en op mijn tempo beginnen een plaats geven. Met Inge en de groep als waardevolle begeleiders en ondersteuners die zo goed aanvoelden wat er op dit moment nodig was. Het was een bijzonder veilige, liefdevolle groep die iedereen droeg. Mijn hoogtepunt was de 'solo' ondanks dat ik er in het begin zo hard tegenop zag. Een kleine 24 uur alleen in de woestijn. Maar dit heeft zoveel stilte, tijd en ruimte gegeven die ik anders nog niet ervaren had.

Yvonne

Ontdek het nobele nut van niks doen

Wat gaan we doen?

Weinig. Just kidding.
En toch.

Deze Marokko Mastermind haalt je weg van de vele prikkels die je, zowel op werkgebied als privé, dag in, dag uit bezig houden en afleiden.

Dus ook geen overvol programma.

Je hoofdbezigheid is onderweg gaan met onze eigen karavaan.

We stappen zo’n 5 tot 6 uur per dag. Van plek naar plek.
Tegen de avond wordt ons tentenkamp opnieuw opgeslagen.

Tussendoor krijg je verdiepende 1op1 gesprekken, verhelderende inspiratiesessies in groep en gedragen deelmomenten bij het kampvuur.

Natuurlijk heb je ook de ruimte om op jezelf te mijmeren. Op een matje in het zand of al wandelend met een dromedaris aan de hand.

Daarnaast is er ook jouw 24 uurs solo, een once in a lifetime ervaring die jouw zintuigen volledig open zet.

We bereiden dit samen voor, waarna jij een plekje uitzoekt.
Je krijgt er 24 uur op jezelf. Zonder afleiding en voorzien van een typisch Marokkaanse shelter, wat eten en voldoende drinken.

Je telefoon reduceert tijdens deze woestijntocht tot een useless instrument.
Alleen nog goed om foto’s mee te nemen.

De connectie met jezelf krijg je ervoor in de plaats.

Wat ook jouw thema is, wat er ook opkomt, het krijgt de ruimte en we stappen er samen doorheen.

Je gaat op weg met een groep die ik bewust op maximum 8 deelneemsters zet, omwille van het reflectieve en transformerende karakter dat je daarmee zal ervaren.

Wat je kan ontdekken tijdens deze Marokko Mastermind woestijntocht is onbetaalbaar:

✅ waar je staat in je leven;
✅ welke diepe verlangens je koestert;
✅ hoe die tot uiting kunnen komen in je leven;
✅ helderheid over de volgende stap voor je bedrijf of je leven;
✅ persoonlijke blokkades doorbreken voor meer stroming in je business en je leven.

Daarnaast zal je het volgende ervaren:

✅ meer rust in je hoofd;
✅ meer balans, energie en zelfvertrouwen;
✅ luisteren naar de speelse, wilde stem van je hart;
✅ gedragen en geïnspireerd worden door een hechte groep.

Je gaat naar huis met jouw hernieuwde en doorvoelde innerlijk kompas en laat blokkades om te shinen achter in de woestijn.

Zo geeft deze Marokko Mastermind jou tot jaren later nog richting.

Inge Compen, Marokko Mastermind

Wie begeleidt jou?

Ik ben Inge Compen.

Sinds 2012 organiseer ik coachingreizen. Daarmee hoor ik bij een van de eerste wandelcoaches in Vlaanderen.

Ik geloof rotsvast in de positieve effecten van het uit je dagelijkse routine stappen, het in de natuur zijn, in combinatie met de fysieke inspanning van het wandelen.

Ik gun jou dat je een ‘experience for life’ hebt tijdens een VrouwKracht inspiratiereis.

Zelf stapte ik in 2014, met mijn vader, de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela, een beklijvende belevenis.

Intussen hebben meer dan 150 deelneemsters de kracht van zo’n innerlijke pelgrimstocht beleefd. Het hielp hen groeien als mens, liet hen weer korter bij zichzelf komen en opnieuw een heldere blik ontwikkelen op hun richting in het leven, hun werk of hun bedrijf.

Impact die zelfs tot jaren later nog doorwerkt en waarvan ze zeggen dat je zo’n tocht van 1 week kan vergelijken met 3 jaar coaching.

Met 15 jaar ervaring als carrière- en leadership coach hielp ik al velen die ooit op hun leven willen kunnen terugkijken en zeggen dat ze bezig zijn geweest met wat er voor hen écht doe deed.

Ik help hen stilstaan bij hun leven, ontdekken wat ze écht willen en stappen te zetten om te doen waar ze het echt warm van krijgen.

Ik heb een achtergrond in NLP en familieopstellingen, ben opgeleid door John Strelecky, bestsellerauteur en creator van het Big Five for Life-concept, en gebruik principes uit mindfulness, meditatie en sjamanisme.

“Whatever you decide to do, make sure it makes you happy” en “Walk Your Way” zijn mijn motto’s.

Ik ga graag met je op weg.

 

Inge is gekend van

Inge brengt me tot een dieper besef van mijn waarde en wat ik er brengen heb, zodat ik weer met vertrouwen verder kan.

Het fijne vind ik het energetisch kunnen voelen wat passend is. Inge creëert een veilige setting waarin ik duidelijk krijg hoe verder te gaan. Het geeft me meer vertrouwen in mezelf en daardoor is er meer mogelijk.

Inge's SuperPowers liggen in haar luisterend vermogen, het inzicht geven in wat belangrijk is, wat mijn eigen SuperPowers zijn en waar mijn diepe motivatie ligt. Hierdoor kan ik veel duidelijker, én met sprankel, kiezen voor het pad dat ik echt wil.

Wat mij erg aanspreekt in haar aanpak, is het werken in en met de natuur. Inge zet de natuur op een heel vanzelfsprekende manier in, wat het geheel op een hoger, of eigenlijk diepgaander level brengt. Hierdoor spreekt ze een andere en meer wezenlijke laag aan: die waar mijn voelen zit over wat kloppend is of niet. Dit gaat voor mij véél verder dan een verstandelijke beslissing.

Voortdurend leren, groeien en ontwikkelen is inherent en Inge helpt op een diepe, veilige, voelende en wezenlijke manier om mijn pad, waar mijn vervulling ligt, helder te krijgen. Zo kan ik meer mijn eigen plek innemen.

Inge

www.bureaustroom.be

Leren fietsen zonder steunwieltjes

Het was geen evidente opdracht, die ik voor Inge had. Ik contacteerde haar toen ik al een traject had afgelegd én ik op een kantelmoment in mijn leven stond.

Na 2/3 van mijn carrière, waarvan het grootste deel als ondernemer, was ik op mijn 50ste met een burn-out op de sofa beland bij een therapeut en een loopbaancoach. Ik had al heel wat stappen gezet en had beslist dat ik in het buitenland zou gaan wonen én werken. Maar verder was er nog niks concreet en zat ik vooral nog met heel veel onbeantwoorde vragen over mijn toekomst. 

De belangrijkste reden waarom ik op dat moment een coach aan mijn zijde wou, was om een een klankbord te hebben op de lange weg die ik nog te gaan had. Niet direct het ‘klassieke’ traject van uitzoeken wat bij me past en welke richting ik uit wou gaan. Ik wou voor de sessies ook niet opnieuw in een sofa in een besloten ruimte terechtkomen. 

In dat opzicht waren de aanpak en de filosofie van Inge doorslaggevende elementen om voor haar als ‘gids’ te kiezen. Inge ging het engagement aan en we zijn samen anderhalf jaar op pad geweest. Zij met mij. Ik met haar. Letterlijk ‘op pad’, want we spraken altijd af op bijzondere plaatsen waar we al wandelend tot inzichten konden komen. 

Ik liet me onderdompelen in haar aanpak. Dat was niet altijd evident, want mijn situatie veranderde in de loop van het traject heel snel en heel ingrijpend. Waar ik in het begin nog met héél veel (praktische) vragen zat, had ik een paar maanden later een huis gekocht in Portugal en zou ik nog een paar maanden later al verhuizen. Het professionele luik was toen (in mijn hoofd) nog helemaal geen prioriteit.

Het was voor mij ontzettend belangrijk dat ik een sparringpartner had in die turbulente periode. Om ideeën af te toetsen, maar ook om me uit mijn tunnel te halen wanneer ik het perspectief kwijt was. Of op momenten dat er zoveel ideeën door mijn hoofd spookten, dat ik het moeilijk had om mijn overweldiging en enthousiasme te kanaliseren. 

Inge hielp me dan kijken naar mijn gedachten en mijn emoties. En naar de oorsprong ervan zodat ik uiteindelijk weer vanop een afstand kon observeren en tot inzichten én rust in mijn hoofd kon komen.

Tijdens de sessies met Inge heb ik mezelf écht leren kennen. Vooral in de positieve zin. Het arsenaal aan ‘labels’ dat ik gaandeweg in mijn leven verzameld heb, maakt dat ik met verschillende hokjes iets heb maar nergens helemaal in pas. Ik heb geleerd dat dat OK is. Mijn persoonlijke waarden, de dingen waarin ik goed ben én waar ik het warm van krijg, dat is waar het vandaag om gaat. Ze zijn de ankerpunten op mijn pad, zowel op persoonlijk vlak als bij het maken van professionele keuzes. 

Ik grijp nog regelmatig terug naar het resultaat van al de oefeningen die ik met Inge gemaakt heb. Als geheugensteuntje, maar ook om ervoor te zorgen dat ik héél dicht bij mezelf blijf. 

Dankzij die oefeningen heb ik mezelf kunnen toestaan om in 2020 rust te nemen, zowel fysiek als mentaal. Om de tijd te nemen voor het verder uitstippelen van mijn nieuwe pad. Het effect van al die sessies is dus een investering op lange termijn. Het is het fundament voor het laatste 1/3 van mijn carrière dat ik nog voor me heb.

 

Ann

www.wandeleninbraga.be

De planning

Wil je vrijblijvend op de hoogte gehouden worden? Stuur dan even een mailtje naar inge@vrouwkracht.be en je hoort het als eerste

Zo ziet het programma eruit

Dag 1

Je vliegt op Marrakech of Ouarzazate. Dat krijg je nog te horen.
Meestal vliegt de groep samen. Zo is ook je transfer geregeld.

Dag 2 tot en met 6

Na een heerlijke lunch in het woestijndorp Foum Zguid brengt een jeep jou de woestijn in, waar onze woestijngids en kamelendrijvers je opwachten in ons eigen nomadenkamp. Het wordt je eerste avond onder de sterren en bij het kampvuur.

Vanaf nu zijn we onze eigen karavaan en leven we op het ritme van de woestijn, de zonsopgang en de zonsondergang.

Al onze bagage, proviand en tenten wordt gedragen door de dromedarissen die steeds met ons mee reizen. Je kan zelfs lopen met je eigen dromedaris.

We wandelen zoals het ons uitkomt en slaan ons kamp weer op wanneer we voelen dat het daar tijd voor is.
Gemiddeld lopen we zo’n 5 uur per dag, onderbroken door uitgebreide pauzes.

Onze gidsen leiden jou door de uitgestrektheid van de woestijn.
Je trekt over verschillende duinenpartijen, waaronder “Erg Sidre” en “Erg Chegaga”.

Overnachten doe je onderaan de duinen in een nomadentent die je deelt met 1 andere deelneemster of onder de adembenemende sterrenhemel rond het vuur.

Onze gidsen toveren de meest heerlijke maaltijden op tafel, euhm tapijt, met zicht op de prachtige duinen.

Tijdens deze dagen valt ook jouw 24 uurs solo.
Na afloop pikken we jou weer op en delen we onze ervaringen bij het vuur.

Marokko Mastermind
Marokko mastermind
bezinningsreis woestijnretraite Sahara
bezinningsreis woestijn-retraîte Sahara

Dag 7

Aan het eind van onze trektocht brengen de jeeps je weer naar de bewoonde wereld in Foum Zguid.
Hier kan je genieten van een overheerlijke, uitgebreide wasbeurt.

Dag 8

Een rustige dag waarbij je weer terugkeert naar het drukkere Marokkaanse leven in Ouarzazate.

Dag 9

Vandaag word je opgehaald en naar de luchthaven van Ouarzazate of Marrakech gebracht.
Hier eindigt jouw avontuur en ben je een fantastische ervaring en een innerlijk kompas rijker.

Wat de Marokko Mastermind voor jou omvat

Je geeft jezelf:

 • een reis naar jezelf in 9 prachtige dagen;
 • tijd om je hoofd leeg te maken, de weldaad van een oorverdovende stilte en slapen onder een fonkelende sterrenhemel;
 • coachinggesprekken en inspirerende babbels met likeminded onderneemsters die je verder op jouw eigen weg zetten;
 • hernieuwde energie en een kompas dat je leven en je business richting geeft.

Wat je krijgt:

 • een kleine groep van minimum 4 en maximum 8 likeminded onderneemsters;
 • online kennismakingsmoment vooraf;
 • een praktische gids met voorbereid- en inpaktips;
 • begeleiding en 1op1 coachinggesprekken door Inge;
 • 5 dagen woestijn trektocht met 4x overnachtingen in een gedeelde nomadentent;
 • jouw bijzondere en unieke 24 uurs solo;
 • een lokale, toegewijde crew van woestijngids en kamelendrijvers begeleidt je tijdens de trektocht;
 • volpension met maaltijden, tussendoortjes en drankjes tijdens de trektocht;
 • retourtransfer van vliegveld naar de vertrekplek, indien je op het afgesproken moment op de luchthaven bent;
 • privévervoer naar en van de woestijn;
 • 3 overnachtingen in hotel/herberg, op basis van een gedeelde kamer.

Exclusief je vluchten (richtprijs: €450), fooien, persoonlijke uitgaven, verplichte reis- en annuleringsverzekering, maaltijden op de reisdagen en eventuele kosten voor een paspoort.

Ga mee

Sta jij te popelen om deze experience for life te ervaren?

Meld je aan en ik contacteer je voor het kennismakingsgesprek.

 • door een mail te sturen naar inge@vrouwkracht.be, met vermelding van je naam, adres en telefoonnummer,
 • of telefonisch op +32 473 95 40 58

Op deze reis zijn de VrouwKracht voorwaarden van toepassing. Het is belangrijk een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten voor jezelf.

Ik spreek je graag

A’s to your Q’s

Vragen die hieronder niet beantwoord zijn? Jouw place to be: +32 473 95 40 58 of inge@vrouwkracht.be

Wat als het niet klikt met de anderen? Ik ben niet echt een groepsmens.
Mijn ervaring van de afgelopen 10 jaar leert me dat de meeste deelneemsters verbaasd zijn hoe goed het klikt en hoe snel ze een veilig gevoel ervaren waarin ze zich helemaal kunnen open stellen.

Je gaat dan ook onderweg met vrouwen die allemaal hetzelfde doel hebben, namelijk even afstand nemen, weer tot rust komen en antwoorden krijgen voor hun eigen weg, of dat nu voor hun privéleven of voor hun bedrijf is. Volgens mij is dat ook verweven in elkaar. Maar goed, dat is iets om onderweg te bespreken.

Deze tochten zijn daardoor iets heel anders dan een gewone groepsvakantie.

Hoe zit het in de woestijn met hygiëne?
Tja, die is basic, maar absoluut part of the experience. Naar het toilet achter de duin, verbranden van je toiletpapier, because we leave no trace en je wassen met vochtige doekjes. Na 1 dag weet je niet meer beter. Enne, we are all in it together.
Stel je maar eens voor hoe heerlijk die wasbeurt aanvoelt wanneer je na 5 dagen weer in de bewoonde wereld komt. G.o.d.d.e.l.i.j.k

Wat bedoel je juist met een innerlijke pelgrimstocht?
Ik bedoel dat wanneer jij de natuur in gaat, daarbij een fysieke inspanning levert en daarmee bewust de tijd en de ruimte neemt om af te schakelen, dat er dan iets magisch gebeurt. Net daarom gaan mensen op pelgrimstocht.
Het zorgt er namelijk voor dat je heldere inzichten krijgt over waar jij naartoe wil met je leven, je bedrijf en er antwoorden voor jouw eigen weg zich aandienen. Als leadership- en transformatiecoach begeleid en verdiep ik dit proces.
Je gaat dan ook als ander mens naar huis. Met antwoorden, met helderheid, vrij van blokkades, lichter, met meer zelfvertrouwen en met een kracht waar je je tot jaren later nog op kan beroepen. Vaak zet zo’n tocht veel in gang, zowel binnenin jezelf als naar stappen in je buitenwereld.

Ik kan me er weinig bij voorstellen wat ik mag verwachten
Goed zo! Dat kan je ook maar pas écht helemaal wanneer je het meegemaakt hebt. Het is ook moeilijk in woorden te vatten.
Ik hoop vooral voor je dat, wanneer het jou roept, bij alles wat je leest, dat je luistert naar die roep.
Laat los, vertrouw op je intuïtie en spring.

Moet ik een goede conditie hebben?
Iedereen met een basisconditie en een goede gezondheid kan dit aan.
Bovendien is er op de middag een lange pauze waar je tot rust komt.
Natuurlijk ga je een wandel-inspanning leveren, dat is ook juist het opzet, maar een beetje zweten en zuchten kan geen kwaad.
Wanneer het iemand even echt niet gaat, dan houden we toch gewoon even halt. We zijn onze eigen karavaan, met ons eigen ritme. We moeten nergens naartoe, nergens zijn.

Is het niet te warm in de woestijn?
Het is er natuurlijk warm. Je mag rekenen op een 28 tot 35 graden tijdens de dag, afhankelijk van de periode dat je gaat. Daarom draag je best lange, luchtige kleding die je beschermt én nemen we een lange siësta op het heetst van de dag.
Tijdens de nacht koelt het trouwens af tot zo’n 15 à 18 graden.

Wat met covid?
Dat lees je hier.

Hoe geef ik me ook alweer op?
Door een mail te sturen naar inge@vrouwkracht.be, met vermelding van je naam, adres en telefoonnummer of me even te bellen op +32 473 95 40 58.
We houden sowieso samen een kennismakingsgesprek.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten en met je op weg te gaan.

Inge Compen
Inge Compen